Látványos animációval magyarázza el a NASA, miként kerülnek vissza a Földre a minták a Marsról 2022 / 11 / 20 / Felkai Ádám

Miként kerülnek vissza a Földre a Perseverance által vett minták? A NASA és az ESA szerint az egyik legambiciózusabb űrbeli misszióval. A felsőfokú jelző valószínűleg nem túlzás: a küldetéshez több űrhajó szinkronizált munkájára lesz szükség. A küldetés tehát a Perseverance roverrel kezdődött meg, amely a mintákat összegyűjtötte. Ezt követően fog az úgynevezett Sample Return Lander a Jezero-kráter közelében vagy magában a kráterben landolni. Érdekesség, hogy a Landerben akad egy mini-rakéta, és a szerkezet egyben mobil kilövőállomásként is működik. A mintákat a Mars felszínéről két Ingenuity-szerű helikopter gyűjti majd össze, és juttatja el a Landerhez (az animációból egyébként kimaradt ez a fázis). Ezt követően az említett rakéta elhagyja a vörös bolygót (immár tehát a mintákkal feltöltve), amelyet aztán befog egy, a Mars körül keringő űrhajó – a mintákat végül ez utóbbi szállítja a Földre, amire a következő évtized elején kerülhet sor. A Földön aztán már jól felszerelt laborokban lehet ezeket a mintákat tanulmányozni, így végre választ nyerhetünk a régi kérdésre: akadt-e valaha élet a Marson? (Forrás: NASA)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.