Látványos videót tett közzé az első lefotózott fekete lyukról az Európai Déli Obszervatórium 2021 / 03 / 26 / Bobák Áron

Csaknem kereken két éve, hogy az Európai Déli Obszervatóriumnak köszönhetően az emberiség megpillanthatta, hogy néz ki egy fekete lyuk a valóságban. Az ESO munkája a 2019 áprilisában közzétett képpel viszont közel sem ért véget: az Event Horizon teleszkóprendszerrel (EHT) azóta is kutatták a Messier 87 galaxis középpontját, szerdán pedig egy videót is kiadtak, amin a Földről indulva jutunk el az 55 millió fényévre található objektumhoz. A videó a chilei Atacama sivatagban található Nagyméretű Milliméteres/Szubmilliméteres Hálózattól indul, és alig fél perc alatt meg is érkezünk a Messier 87 középpontjához, ahol már a fekete lyuk “feljavított” verziója vár minket. Ezt a képet néhány napja adta ki az EHT kutatócsapata, és a polarizált fénynek köszönhetően sokkal tisztábban kivehető rajta a fekete lyuk mágneses mezejének a nyomvonala. (Borítókép: EHT Collaboration)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A Perseverance megtalálta azt a mintát, amiért a Marsra küldték
A marsjáró az úgynevezett Bunsen Csúcsnál akadt rá a 24. mintára, amit már nagyon várt a NASA.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.