Látványos videóval köszöntek be a kínai humanoid robotok 2023 / 11 / 26 / Bobák Áron

A kínai Fourier Intelligence robotjai talán nem tartoznak a legmozgékonyabb gépek közé, viszont annál hasznosabbak lesznek az emberiség számára: ha lehet hinni a cég állításának, akkor a július elején, a sanghaji World Artificial Intelligence konferencián bemutatott GR1 típus akár 50 kilogrammot is meg tud emelni, így szó szerint leveszi a terhet az emberek válláról. A gyártó elsősorban idősebb embereknek szánja, akiknek már ahhoz is segítségre van szükségük, hogy felkeljenek az ágyból vagy kimenjenek a vécére, de a robot állítólag arra is alkalmas lesz, hogy önállóan tolja a kerekesszéket. A Fourier Intelligence az év végéig 100 darab, "alapképességekkel" rendelkező GR1-es robot leszállítását tervezi, amelyek többsége kutatás-fejlesztési központokba kerül majd azzal a céllal, hogy a praktikus szempontokat figyelembe véve fejlesszék őket tovább. (IE)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.