Látványosan demonstrálta a Tesla, hogyan védik meg az autóik az utasokat a biológiai fegyverektől 2022 / 01 / 28 / Bobák Áron

A Tesla 2016-ban kezdte el felszerelni az autóit az úgynevezett Bioweapon Defense Mode-dal, ami állításuk szerint képes arra, hogy az utasokat megvédje egy esetleges biológiai támadástól. A rendszert aktiválva a Model S, Model 3 és Model Y automatikusan nyomás alá helyezi az utaskabint, így a levegő csak egy irányból tud bejutni az utastérbe egy aktív szénszűrőn és egy HEPA-szűrőn keresztül, ami a gyártó állítása szerint 99,97%-os hatékonysággal szűri ki az ártalmas részecskéket. Hogy ezt demonstrálják, a cég munkatársai beraktak egy Tesla Model Y-t valamint egy hagyományos, HEPA-szűrő nélküli autót egy nagy légbuborékba, amit ezután vörös füsttel árasztottak el. A Tesla mérnöke hozzátette, hogy maga a szűrőrendszer a Bioweapon Defense Mode aktiválása nélkül is folyamatosan működik, így nem csak biológiai támadás esetén hasznos, de például a polleneket, az erdőtüzek füstjét vagy a szervezetre különösen káros PM 2.5 részecskéket is képes távol tartani az utastértől. (IE)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
Új életre kelt a Honda negyven évvel ezelőtti járműve
A Honda az új robogóval egy nyolcvanas évekbeli járművét, az Motocompót éleszti újra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.