Leállt az EasyJet, nem indítanak több kereskedelmi járatot

2020 / 03 / 30 / Rácz Tamás
Leállt az EasyJet, nem indítanak több kereskedelmi járatot
Március 30-tól belátható időn belül csak akkor szállnak fel a narancs-fehér gépek, ha kormányok kérnek tőlük segítséget külföldön rekedt állampolgárok hazaszállítására.

A koronavírus-járvány egyik mellékhatása, hogy utasok és utazók számára nyitva álló országok híján sorra állnak le a légitársaságok. Európa legnagyobb fapados (és abszolút értelemben is a legnagyobb forgalmú) cége, a Ryanair március 24-én jelentette be leállását, néhány Brit-szigeteken belüli járat kivételével. A második legnagyobb fapados, az EasyJet pedig a mai naptól kezdve tartja földön flottája túlnyomó részét.

Az EasyJet közleménye szerint kereskedelmi utasjáratokat belátható időn belül nem indítanak. Gépeik a továbbiakban kizárólag a kormányok által szervezett "mentőakciókban" vesznek részt, külföldön rekedt állampolgárokat szállítanak haza, ha erre felkérést kapnak. Az elmúlt napokban egyébként 650 ilyen mentőjáratot indítottak, összesen 45 ezer embert vittek haza a legkülönbözőbb államokból. Az utolsó gépük tegnap landolt, egyelőre nincs újabb megrendelésük.

Az EasyJet és a dolgozóit tömörítő szakszervezet megállapodása szerint a földre kényszerült dolgozók április elsejétől két hónapon át szokásos átlagkeresetük 80 százalékát kapják meg.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.