Leállt az EasyJet, nem indítanak több kereskedelmi járatot

2020 / 03 / 30 / Rácz Tamás
Leállt az EasyJet, nem indítanak több kereskedelmi járatot
Március 30-tól belátható időn belül csak akkor szállnak fel a narancs-fehér gépek, ha kormányok kérnek tőlük segítséget külföldön rekedt állampolgárok hazaszállítására.

A koronavírus-járvány egyik mellékhatása, hogy utasok és utazók számára nyitva álló országok híján sorra állnak le a légitársaságok. Európa legnagyobb fapados (és abszolút értelemben is a legnagyobb forgalmú) cége, a Ryanair március 24-én jelentette be leállását, néhány Brit-szigeteken belüli járat kivételével. A második legnagyobb fapados, az EasyJet pedig a mai naptól kezdve tartja földön flottája túlnyomó részét.

Az EasyJet közleménye szerint kereskedelmi utasjáratokat belátható időn belül nem indítanak. Gépeik a továbbiakban kizárólag a kormányok által szervezett "mentőakciókban" vesznek részt, külföldön rekedt állampolgárokat szállítanak haza, ha erre felkérést kapnak. Az elmúlt napokban egyébként 650 ilyen mentőjáratot indítottak, összesen 45 ezer embert vittek haza a legkülönbözőbb államokból. Az utolsó gépük tegnap landolt, egyelőre nincs újabb megrendelésük.

Az EasyJet és a dolgozóit tömörítő szakszervezet megállapodása szerint a földre kényszerült dolgozók április elsejétől két hónapon át szokásos átlagkeresetük 80 százalékát kapják meg.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.