Léggitározásból csinál valódi zenét egy új karkötő

2021 / 05 / 07 / Bobák Áron
Léggitározásból csinál valódi zenét egy új karkötő
Nem kell hozzá profi zenésznek lenni, hogy valaki a kedvenc számát meghallva vadul elkezdjen kalimpálni a kezeivel gitározást imitálva, de a Mictic új karkötőjével már a kedvenc számunkra sincs szükség ahhoz, hogy önfeledten léggitározzunk. Vagy léghegedüljünk, esetleg légdoboljunk.

A svájci cég ugyanis egy olyan eszközt alkotott, ami a bal és a jobb csuklónkra felhúzva érzékeli a kézmozdulatainkat, ezt pedig valós időben igazi zenévé alakítja, így úgy érezhetjük, mintha egy valódi hangszeren játszanánk. A bemutató videók alapján a hatás meglepően valósághű.

A karkötőt Bluetooth segítségével kell a telefonunkhoz csatlakoztatni, így választhatjuk ki, hogy milyen hangszernek szeretnénk a mesterévé válni. Az első verzióban akusztikus és elektromos gitárból, hegedűből, csellóból és dobból választhatunk, ha pedig egyszerűen csak táncolni szeretnénk, akkor hip hop, trap, latin, EDM és rock stílusokból válogathatunk, a karkötő pedig a táncmozdulatainknak megfelelően keveri a talpalávalót. A Mictic emellett néhány hangeffektet is kapott, így a karkötő segítségével azt is imitálhatjuk, mintha éppen fénykarddal hadonásznánk vagy teniszeznénk.

A Mictic nagy előnye, hogy a valódi léggitározáshoz hasonlóan semmilyen zenei előképzettséget nem igényel a használata, az eszköz ugyanis valójában csak a kézmozgásunkat érzékeli, vagyis nem tudunk melléfogni vagy rosszul pengetni. Az alábbi videóban Jonas Vischi, a luzerni szimfonikus zenekar csellistája mutatja be mindezt.

A készítők elképzelése szerint a karkötő nem pusztán szórakozásra lesz jó, a mozdulatainkkal generált zenéket profi zenekészítő alkalmazásokba is továbbíthatjuk, így Logic Pro X-ben, Abletonban vagy Pro Toolban tovább is dolgozhatunk a zenéinken. A karkötő egyelőre csak iOS-szel kompatibilis, de a fejlesztői azt ígérik, hogy hamarosan elkészül az androidos verzió is.

A Micticet a Kickstarteren lehet előrendelni 89 svájci frankért, vagyis nagyjából 21 ezer forintért, a megrendeléseket pedig az ígéretek szerint szeptemberben fogják kiszállítani.

További cikkek a témában:

Igencsak ígéretesnek tűnik a Facebook neurális jelekkel működő csuklópántja A közösségi oldal fejlesztői most bővebben is kifejtetik, hogyan működne a high-tech karkötő, valamint egy videót is közzétettek az eszközről.

Végre mosolyoghatunk is a virtuális valóságban A virtuális valóság nagy fejlődésen ment keresztül azóta, hogy az Oculus csaknem egy évtizeddel ezelőtt bemutatta a Rift sisak első fejlesztői verzióját, ám aki mostanában használt ilyen eszközt, az tudja, hogy még mindig nagyon messze áll attól az ideális állapottól, amikor majd különbséget sem tudunk tenni a virtuális és a valódi világ között. A HTC által most bemutatott Facial Tracker egy apró, ám annál fontosabb lépés ebbe az irányba.

Még jobb lett a Sony ruha alatt viselhető légkondija A Reon Pocket 2 jobban hűt és a speciális trikó mellett már bármilyen ruhával használható.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784 ez esetben nem egy évszám, hanem egy épület, méghozzá a világ első robotbarát épülete, amelyet a technológiával való kísérletezéshez terveztek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.