Léggitározásból csinál valódi zenét egy új karkötő

2021 / 05 / 07 / Bobák Áron
Léggitározásból csinál valódi zenét egy új karkötő
Nem kell hozzá profi zenésznek lenni, hogy valaki a kedvenc számát meghallva vadul elkezdjen kalimpálni a kezeivel gitározást imitálva, de a Mictic új karkötőjével már a kedvenc számunkra sincs szükség ahhoz, hogy önfeledten léggitározzunk. Vagy léghegedüljünk, esetleg légdoboljunk.

A svájci cég ugyanis egy olyan eszközt alkotott, ami a bal és a jobb csuklónkra felhúzva érzékeli a kézmozdulatainkat, ezt pedig valós időben igazi zenévé alakítja, így úgy érezhetjük, mintha egy valódi hangszeren játszanánk. A bemutató videók alapján a hatás meglepően valósághű.

A karkötőt Bluetooth segítségével kell a telefonunkhoz csatlakoztatni, így választhatjuk ki, hogy milyen hangszernek szeretnénk a mesterévé válni. Az első verzióban akusztikus és elektromos gitárból, hegedűből, csellóból és dobból választhatunk, ha pedig egyszerűen csak táncolni szeretnénk, akkor hip hop, trap, latin, EDM és rock stílusokból válogathatunk, a karkötő pedig a táncmozdulatainknak megfelelően keveri a talpalávalót. A Mictic emellett néhány hangeffektet is kapott, így a karkötő segítségével azt is imitálhatjuk, mintha éppen fénykarddal hadonásznánk vagy teniszeznénk.

A Mictic nagy előnye, hogy a valódi léggitározáshoz hasonlóan semmilyen zenei előképzettséget nem igényel a használata, az eszköz ugyanis valójában csak a kézmozgásunkat érzékeli, vagyis nem tudunk melléfogni vagy rosszul pengetni. Az alábbi videóban Jonas Vischi, a luzerni szimfonikus zenekar csellistája mutatja be mindezt.

A készítők elképzelése szerint a karkötő nem pusztán szórakozásra lesz jó, a mozdulatainkkal generált zenéket profi zenekészítő alkalmazásokba is továbbíthatjuk, így Logic Pro X-ben, Abletonban vagy Pro Toolban tovább is dolgozhatunk a zenéinken. A karkötő egyelőre csak iOS-szel kompatibilis, de a fejlesztői azt ígérik, hogy hamarosan elkészül az androidos verzió is.

A Micticet a Kickstarteren lehet előrendelni 89 svájci frankért, vagyis nagyjából 21 ezer forintért, a megrendeléseket pedig az ígéretek szerint szeptemberben fogják kiszállítani.

További cikkek a témában:

Igencsak ígéretesnek tűnik a Facebook neurális jelekkel működő csuklópántja A közösségi oldal fejlesztői most bővebben is kifejtetik, hogyan működne a high-tech karkötő, valamint egy videót is közzétettek az eszközről.

Végre mosolyoghatunk is a virtuális valóságban A virtuális valóság nagy fejlődésen ment keresztül azóta, hogy az Oculus csaknem egy évtizeddel ezelőtt bemutatta a Rift sisak első fejlesztői verzióját, ám aki mostanában használt ilyen eszközt, az tudja, hogy még mindig nagyon messze áll attól az ideális állapottól, amikor majd különbséget sem tudunk tenni a virtuális és a valódi világ között. A HTC által most bemutatott Facial Tracker egy apró, ám annál fontosabb lépés ebbe az irányba.

Még jobb lett a Sony ruha alatt viselhető légkondija A Reon Pocket 2 jobban hűt és a speciális trikó mellett már bármilyen ruhával használható.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.