Kiderült, melyik a világ leggyorsabban repülő négyrotoros drónja 2023 / 01 / 21 / Bobák Zsófia

A világ leggyorsabb, akkumulátorral működő, távoli irányítású négyrotoros drónja mostantól hivatalosan is a XLR V3, amelyet Ryan Lademann épített és aminek a hivatalos mérések alatt sikerült 360,503 km/h-ás átlagsebességet elérnie. A Guinness Rekordok közé bekerülő repülés során a szabályok szerint két irányba kellett megtennie a drónnak a 100 méteres távot és az oda-vissza úton elért sebességeinek átlagát vették alapul a gyorsaság meghatározására. A légieszköz maximális sebessége egyébként egy korábbi teszt során 414 km/h-a volt. Az XLR V3 felépítése eltér a megszokott drónformától: a szerkezet egy nagyobb és a rotorokat magában foglaló négy kisebb, töltényhüvelyre emlékeztető alakú egységből áll, amelyek repülés közben horizontális pozíciót vesznek fel, ezzel csökkentve a légellenállást. (Fotó: Ryan Lademann/Guinness)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.