Légszűrős szájkosárral kiegészített fejhallgatót dobott piacra a Dyson

2022 / 12 / 09 / Pőcze Balázs
Légszűrős szájkosárral kiegészített fejhallgatót dobott piacra a Dyson
Hat éve dolgoznak azon a Dyson mérnökei, hogy lehetővé tegyék az útközbeni légtisztítást. Úgy tűnik, hogy végre piacképes lett a Zone nevű termékük, igaz, az első generáció nem lesz olcsó.

A The Verge-ön olvasható hír szerint a brit cég a kütyüt januártól fogja árusítani Kínában, majd márciustól az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Hong Kongban és Szingapúrban. A Dysont leginkább a kéz- és hajszárítóiról, illetve a porszívóiról ismerjük; ez az első hangsugárzó, amit gyártanak. A tizenegy mikrofonnal segített aktív zajszűrés mellett a Zone ötvenórás üzemidőt, 6 Hz-től 21 kHz-ig terjedő hangtartományt, és torzításmentes hangélményt ígér, de még ez sem indokolná a kilencszázötven dolláros, vagyis ÁFA és vám nélkül is közel négyszázezer forintos árat, ami még az Apple és a Sony csúcstermékeinek is közel a kétszerese.

Akinél elég nagy a szmog, és nem fél a furcsa tekintetektől, rápattinthat egy mágneses előtétet a Zone-ra. Ez az "érintésmentes maszk" a szennyező részecskék kilencvenkilenc százalékát kiszűri az orrunk és a szánk felé áramló levegőből; az elektrosztatikus szűrők mellett szénszűrőket is alkalmaz a nitrogén-dioxid és a kén-dioxid ellen. A filterek egy évet bírnak, az akkumulátor pedig, ha egyszerre hallgatunk zenét és viseljük a maszkot, négy órát. A The Verge cikke kiemeli, hogy a gyártó nem ígéri, hogy így megelőzhetnénk a koronavírus-fertőzéseket, valamint felhívják a figyelmünket arra, hogy a kütyü maszkostul hatszázhetven grammot nyom, így a legnehezebb vezeték nélküli füleseknél is lényegesen súlyosabb. Ha mégis sétálni indulnánk vele, és tüdőkímélő túránk közben szembe jönne egy ismerős, akkor vagy elszaladhatunk zavarunkban, vagy csak lejjebb kell igazítanunk a maszkot, aminek a hatására a zene és a légtisztítás is leáll.

Ugyan a Zone-nál sokkal olcsóbb megoldás lenne vásárolni egy kiváló fülest, és beszerezni egy raklapnyi maszkot, de a Dyson mellett szól, hogy harminc éve tanulmányozzák a légáramlást, és gyártanak elismert termékeket ezen a téren. Ráadásul nem is ez a legvadabb kísérletük: az alapító James Dyson félmilliárd fontot költött arra a saját pénzéből, hogy megtervezzenek egy elektromos autót, de végül meggondolta magát.

(Fotó: Dyson)

Nyakban hordható légtisztító jelentheti a megoldást az allergiára A Respiray által két év alatt kifejlesztett Wear A+ nem kevesebbet ígér, mint hogy az allergének több mint 99%-át kiszűri a levegőből.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.