Lélegzetelállító a Google Térkép új nézete

2022 / 05 / 12 / Pőcze Balázs
Lélegzetelállító a Google Térkép új nézete
A Google az éves fejlesztői konferenciáján, az I/O-n bejelentette a Google Térkép új képességét: az Immersive View segítségével olyan, mintha körbehelikopterezhetnénk a városokban.

Megtapasztalhatjuk, hogy milyen hangulata van egy környéknek, egy nevezetességnek vagy akár egy étteremnek, mielőtt ott lennénk - ezt ígérik a Google blogján az Immersive View-ról. Vagyis ha mondjuk Londonba készülünk, szabadon repkedhetünk a belváros fölött, megnézhetjük, hogy hogyan mutat különböző napszakokban, sőt, időjárási viszonyok közt. És ehhez a Google a helyi rendőrök legnagyobb örömére nem drónok százait küldte körbe: a Street View utcai fotóit kombinálták a rendelkezésükre álló műholdas felvételekkel. Az így létre jövő nézetre aztán rá tudják vetíteni a környékről elérhető további információkat, például, hogy mekkora épp a forgalom, vagy mennyire nagy a nyüzsgés az üzletekben.

"Évek óta demóztuk már, és tudtuk, hogy "ez az", de nem igazán akart működni. Mostanra a technológia annyit fejlődött, hogy egészen természetes a végeredmény"

- fogalmazott Liz Reid, a Google mérnöki munkáért felelős alelnöke. A The Verge-ön olvasható hír szerint a megoldás, amely magyarul nagyjából a "magával ragadó nézet" névre hallgathatna, egyelőre csak néhány nagyváros bizonyos részeiben elérhető. San Francisco, New York, Los Angeles, London és Tokyo mellett azonban rövidesen máshol is repkedhetünk majd.

A Google amellett, hogy izgalmasabbá varázsolja a Térképet, más alkalmazásoknak is lehetőséget ad arra, hogy használják a szoftver képességeit. Az I/O-n bejelentették, hogy a külső fejlesztők rendelkezésére bocsátják a program valós idejű kiterjesztett valóság (AR) megoldásait. Ezek segítségével például egy elektromos roller alkalmazásban a kameraképen láthatjuk majd, hogy pontosan hol szabad leparkolnunk az eszközt, de a Pokémon Góhoz hasonló, a valódi és a virtuális világot ötvöző játékok is jól járhatnak ezzel a technológiával.

Magyarországon is elérhetővé vált a Google Térkép biciklis útvonaltervezője Egyelőre nem tökéletes, de a Google ígéri, hogy folyamatosan fogják frissíteni az útvonalakat.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.