Lélegzetelállító videón, ahogy egy drón berepül az aktív Litli-Hrútur vulkán magmával teli kráterébe 2023 / 07 / 28 / Bodnár Barna

Egy Vince Tonk nevű holland drónpilóta osztotta meg az alábbi videót, amelyen egyedülálló felvételt láthatunk az izlandi Litli-Hrútur vulkán kráterének belsejéről. A tűzhányó július 11-én tört ki először, és azóta is aktív, ez látszik a felvételen is, amelyet a drón rögzített, mégpedig közvetlenül a fortyogó lávával teli kráter fölé repülve. A pilóta azt írja, több mint 10 kilométert gyalogolt, hogy annyira közel kerüljön a jelenleg is aktív vulkánhoz, hogy a drónt a kráter fölé tudja irányítani. Tonk egyébként egy úgynevezett FPV (first person view) drónt használt, vagyis az eszköz repülés közben egy fedélzeti kamera segítségével élő adást közvetített a pilóta által viselt speciális szemüvegre, így az gyakorlatilag a drón „szemével” láthatta – és kerülgethette – a kilövellő magmát a vulkán kráterében. A holland drónpilóta 2012 óta hódol az egyedülálló hobbinak, 2019-ben pedig társával együtt megalapította a Dutch Drone Gods (magyarul Holland Drónistenek) nevű céget, ami többek között számos sporteseményről és koncertről is készített már hasonló felvételeket. A vulkánnál készült videó rögzítése közben egy drón sem sérült meg. (Borítókép és videó: Vince Tonk)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Az MIT kutatóinak interaktív grafikonjai megmutatják, hány napot tudunk évente a szabadban tölteni számunkra kényelmes hőmérsékleti körülmények között most és néhány év/évtized múlva a világ különböző országaiban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.