Lélegzetelállító videón, ahogy egy drón berepül az aktív Litli-Hrútur vulkán magmával teli kráterébe 2023 / 07 / 28 / Bodnár Barna

Egy Vince Tonk nevű holland drónpilóta osztotta meg az alábbi videót, amelyen egyedülálló felvételt láthatunk az izlandi Litli-Hrútur vulkán kráterének belsejéről. A tűzhányó július 11-én tört ki először, és azóta is aktív, ez látszik a felvételen is, amelyet a drón rögzített, mégpedig közvetlenül a fortyogó lávával teli kráter fölé repülve. A pilóta azt írja, több mint 10 kilométert gyalogolt, hogy annyira közel kerüljön a jelenleg is aktív vulkánhoz, hogy a drónt a kráter fölé tudja irányítani. Tonk egyébként egy úgynevezett FPV (first person view) drónt használt, vagyis az eszköz repülés közben egy fedélzeti kamera segítségével élő adást közvetített a pilóta által viselt speciális szemüvegre, így az gyakorlatilag a drón „szemével” láthatta – és kerülgethette – a kilövellő magmát a vulkán kráterében. A holland drónpilóta 2012 óta hódol az egyedülálló hobbinak, 2019-ben pedig társával együtt megalapította a Dutch Drone Gods (magyarul Holland Drónistenek) nevű céget, ami többek között számos sporteseményről és koncertről is készített már hasonló felvételeket. A vulkánnál készült videó rögzítése közben egy drón sem sérült meg. (Borítókép és videó: Vince Tonk)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Az 1991-es Robin Hood filmben is látható, a táj látképét több száz éve meghatározó fa kivágása sokkolta a helyi közösséget, szomorúságot és dühöt váltott ki az itt élőkből.
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Attól függően, hogy hol keresgélünk, többféle érdekességet is rejt a végtelen homok.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.