Lenyűgöző utazás egy sejt belsejébe 2021 / 07 / 04 / Felkai Ádám

A magyar feliratos videó molekuláris szinten, részletesen bemutatja, mi zajlik egy fehérvérsejt belsejében egy gyulladásos folyamat elindulásakor. A videó követi a modern biológiaoktatás hagyományait, amennyiben 3D animációként ábrázol molekuláris folyamatokat, annyiban azonban eltér ezektől, hogy sokkal inkább törekszik egy látványos, „moziszerű” élmény visszaadására. Az eredetileg The Inner Life of the Cell című filmet az XVIVO csapata készítette a Harvard megbízásából. A munka grafikai részében vezető orvosi illusztrátorok és animátorok vettek részt, és a legtöbb folyamat a Harvard kutatójának, Alain Viel-nek a munkáján alapszik. A 8,5 percnyi anyag 14 hónap alatt készült el, a magyar felirat pedig az Alma Pater YouTube csatorna munkája. (Kép, forrás: Wikipedia)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
Az Avey öndiagnosztikai algoritmusa több mint 450 betegséget ismer fel 93 százalékos pontossággal, a beteg a gyógyszert házhozszállíttathatja az alkalmazással, vagy akár időpontot is foglalhat vele egy szakorvoshoz.
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
A legendásan udvarias tudós neve talán nem a legismertebb a Manhattan terv résztvevői közül, de hatalmas szerepet játszott az az első atommáglya, az első vízhűtéses, plutónium generáló reaktor létrehozásában és a tudomány számos területen hagyott hosszú időre szóló nyomot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.