Los Angeles mellett repkedett a Boeing pilóta nélküli légitaxija 2023 / 10 / 24 / Bobák Áron

A világon ma már számos cég fejleszt légitaxit, ám az idén május óta a Boeing leányvállalataként működő Wisk Aero egy fontos szempontból szinte minden versenytársa előtt jár, hiszen a Cora névre hallgató kétüléses eVTOL-juk teljesen autonóm módon működik. A légi közlekedés jövőjébe nemrég a Los Angeles mellett elterülő Long Beach lakosai is közelebbi betekintést nyerhettek, itt került sor ugyanis a Cora második nyilvános tesztjére, ami a lenti videó tanúsága szerint meglehetősen olajozottan zajlott. A 2018-ban kifejlesztett, ötödik generációs gépet hamarosan egy újabb típus követheti, amelyben kettő helyett már négy utas fog elférni, a hatótávja 150 kilométerre emelkedik, és akár 200 km/h feletti maximális sebességre is képes lesz. Ha minden a Boeing tervei szerint alakul, akkor ez lehet az első olyan autonóm légitaxi, ami engedélyt kap az Egyesült Államokban utasok szállítására, igaz, erre még optimális esetben is legalább további öt évet kell várni. (Electrek)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.