Ma összeomlott Európa legnagyobb regionális, fapados légitársasága, a brit Flybe

2020 / 03 / 05 / Justin Viktor
Ma összeomlott Európa legnagyobb regionális, fapados légitársasága, a brit Flybe
A fapados összeomlásának kiváltó oka, a koronavírus kitörés okozta forgalomvisszaesés volt, bár a Flybe már az év elején is gyengélkedett. Az az újabb csapást már nem bírta ki a légitársaság. Ne vegyetek Flybe jegyeket!

Ha nincs sok időd

  • Az összeomlás miatt az Egyesült Királyság és Európa repülőterein rekedtek az utasok, amikor a légitársaság lehúzta a rolót
  • A kornavírus kitörés kereslet visszaesést okozott, még rosszabbá téve a cég helyzetét
  • Az utazók ma reggel elárasztották csalódottságukkal a közösségi médiát 

Figyelem! Magyar nyelvű keresésre a Google még tonnaszám ajánlja a Flybe jegyeket! Ne vegyetek ilyen jegyet!

Online visszhang

„Az életmentő kapcsolat idős szüleimmel, épp most vált semmivé” - írta egy panaszos utazó. A Flybe ügyfelei szívfájdalomról és dühről számolnak be, Európa legnagyobb regionális légitársaságának hirtelen összeomlása miatt.

Luke on Twitter

The Flybe news is heart breaking. It's not just Flybe jobs lost either... many regional airports will struggle to stay open now #Flybe

A Flybe utasai nem is igyekeztek titkolni dühüket Európa legnagyobb regionális légitársaságának hirtelen összeomlása miatt. A közösségi média hemzseg a légitársaság összeomlásáról, és annak életükre gyakorolt ​​hatásáról szóló bejegyzésektől. A panaszok témája a létfontosságú ápolási-célú rokonlátogatások ellehetetlenülésétől,  egy 50. Születésnap tönkretételén át, az ezek után következő, órákon át tartó, autópályára kényszerülő utazások felemlegetéséig terjed. 

Intő jelek

A regionális brit légi fuvarozó januárban még sikeresen elkerülte a szigorú szankciókat, de továbbra is veszteséges maradt. A koronavírus által okozott keresletcsökkenés egyre nehezebb helyzetet okozott a Flybe számára, és a Polgári Repülési Hatóság ma a korai órákban megerősítette, hogy a cég azonnali hatállyal beszüntette a kereskedelmet.

UK Civil Aviation Authority on Twitter

Flybe has entered administration. All Flybe flights are cancelled. Please do not go to the airport as your Flybe flight will not be operating. For flights operated by franchise partners, passengers should make contact with their airline. #Flybe

A fapados európai légi fuvarozó utasait tegnap este, több órás kifutókon történő várakozás után felszállás helyett, elkezdték leszállítani a repülőgépekről.

Sokakat “rossz” városban hagytak anélkül, hogy a hazaszállításukról gondoskodtak volna, mivel a gépeket lefoglalták, többek között olyan városokban, mint Manchester és Glasgow. Az elmúlt éjjel a légitársaság jelzéseit is eltávolították az Exeteri repülőtéren, a weboldaluk leállt, betöltéskor csak hibaüzenet jelenik meg, amely szerint a link „már nem aktív” (a cikk megírásakor már a pénzügyi felügyelő szerv közleménye olvasható a weboldalon).

Semaj on Twitter

That time I cried all the way home on a #Flybe flight from Glasgow cause Monarch collapsed and I lost my job. Dunno why I'm posting this lol hopefully you can have a good laugh. Thinking of the the staff and passengers at Flybe ?

Mark Anderson, a Flybe vezérigazgatója tegnap este a munkatársaknak írt levelében „hatalmas szomorúságáról” számolt be, és azt jósolta, hogy az E&Y-t nevezik ki várhatóan a vállalat adminisztratív ügyeinek felügyelőjévé.

Anderson beszélt arról is, hogy a koronavírus miként gyakorolt további ​​nyomást „egy már nehéz helyzetben”, és biztosította az alkalmazottakat arról, hogy átérzi „milyen zavaró ez a hír, valamint sokkoló és zsibbasztó egyszerre”.

A Flybe összeomlása 2300 munkahelyet veszélyeztet, és több tízezer fontba kerülhet az utasoknak, a befizetett és most elveszített ünnepi utazások miatt. Sokuk ráadásul egyszerűen ott ragadt, ahol éppen volt az Egyesült Királyságban és Európában.

 

Szerdán egész nap válságmegbeszéléseket tartottak egy lehetséges mentőcsomag biztosítása érdekében, ám ennek tárgyában egyelőre nem született megállapodás.

(Forrás: DailyMail Képek: Twitter, Flybe)

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Mi köze a bubópestisnek az emberi száj jelenlegi egészségéhez?
Némileg hátborzongató, de a bubópestis hatásai a mai napig jelen lehetnek az emberi szájüregben, sőt a cukorbetegség megnövekedett kockázatához, valamint egy szájbetegséghez is hozzájárulhattak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.