Mágneses, nyálkás robot segíthet eltávolítani beleinkből az idegen tárgyakat 2023 / 05 / 03 / Bodnár Barna

A hongkongi Kínai Egyetem kutatói létrehoztak egy nyálkás, puha robotot, amelyet arra terveztek, hogy például segítsen véletlenül lenyelt tárgyakat eltávolítani az emberi testből. A robot mágneses részecskéket tartalmazó iszapból áll, amelyet külső mágnesekkel lehet irányítani és formálni. Bár ezek a részecskék mérgezőek, azonban a robotot olyan szilícium-dioxiddal vonták be, amely biztonságossá teszi az emberi emésztőrendszerben való használatát. A tanulmányból kiderül, hogy a robot keskeny, 1,5 miliméter átmérőjű csatornákon is keresztül tud haladni, és a szilárd tárgyak bélrendszerből való eltávolításán kívül az emberi test általános vizsgálatára is alkalmas, speciális gyógyszerek célba juttatására is használható, valamint kisebb műtéteket is elvégezhetnek a segítségével.
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Megszületett a megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos törvényjavaslatról, amelynek célja, hogy az MI Európában biztonságos legyen, ne sértse az emberek alapvető jogait, ugyanakkor a technológia fejlődését is segítse.
A Microsoft bepillantást nyújtott azokba az új funkcióba, amelyek jövőre várják a felhasználókat
A Microsoft bepillantást nyújtott azokba az új funkcióba, amelyek jövőre várják a felhasználókat
A Microsoft nagy újításokat tervez, többek között érkezik a Deep Search is a Bing keresőbe, ami alapvetően más élményt nyújt majd a keresések során.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.