Mágneses, nyálkás robot segíthet eltávolítani beleinkből az idegen tárgyakat 2023 / 05 / 03 / Bodnár Barna

A hongkongi Kínai Egyetem kutatói létrehoztak egy nyálkás, puha robotot, amelyet arra terveztek, hogy például segítsen véletlenül lenyelt tárgyakat eltávolítani az emberi testből. A robot mágneses részecskéket tartalmazó iszapból áll, amelyet külső mágnesekkel lehet irányítani és formálni. Bár ezek a részecskék mérgezőek, azonban a robotot olyan szilícium-dioxiddal vonták be, amely biztonságossá teszi az emberi emésztőrendszerben való használatát. A tanulmányból kiderül, hogy a robot keskeny, 1,5 miliméter átmérőjű csatornákon is keresztül tud haladni, és a szilárd tárgyak bélrendszerből való eltávolításán kívül az emberi test általános vizsgálatára is alkalmas, speciális gyógyszerek célba juttatására is használható, valamint kisebb műtéteket is elvégezhetnek a segítségével.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.