Mágneses, nyálkás robot segíthet eltávolítani beleinkből az idegen tárgyakat 2023 / 05 / 03 / Bodnár Barna

A hongkongi Kínai Egyetem kutatói létrehoztak egy nyálkás, puha robotot, amelyet arra terveztek, hogy például segítsen véletlenül lenyelt tárgyakat eltávolítani az emberi testből. A robot mágneses részecskéket tartalmazó iszapból áll, amelyet külső mágnesekkel lehet irányítani és formálni. Bár ezek a részecskék mérgezőek, azonban a robotot olyan szilícium-dioxiddal vonták be, amely biztonságossá teszi az emberi emésztőrendszerben való használatát. A tanulmányból kiderül, hogy a robot keskeny, 1,5 miliméter átmérőjű csatornákon is keresztül tud haladni, és a szilárd tárgyak bélrendszerből való eltávolításán kívül az emberi test általános vizsgálatára is alkalmas, speciális gyógyszerek célba juttatására is használható, valamint kisebb műtéteket is elvégezhetnek a segítségével.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.