Magyarországon nyit gyártóüzemet a Lenovo

2020 / 09 / 29 / Bobák Áron
Magyarországon nyit gyártóüzemet a Lenovo
A világ egyik legnagyobb számítógépgyártója az első európai üzemét nyitja meg jövő tavasszal Üllőn.

A cég által kiadott sajtóközlemény szerint az új üzemben elsősorban asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat és adatközponti termékeket fognak gyártani. Bár a Lenovo eddig is gyártott szervereket és személyi számítógépeket Magyarországon, ám azokat úgynevezett bérgyártóként a Flex szállította le nekik. Az új üzem emiatt Guan Wein, a Lenovo nemzetközi ellátási láncokért felelős alelnöke szerint "fontos mérföldkő a cég globális gyártási kapacitásának optimalizálásában és fejlődésében". Lukács Anita, a cég Magyarországi ügyvezető igazgatója ehhez még annyit tett hozzá, hogy az új létesítmény kulcsszerepet fog játszani az európai ügyfelek igényeinek kiszolgálásában.

A gyár a tervek szerint kilencven százalék feletti exporthányaddal fog működni, vagyis az itt készülő gépek túlnyomó többségét külföldön értékesítik majd. Ezt már Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter mondta el, aki szerint az állam kétmilliárd forint értékű, vissza nem térítendő támogatással segíti az összesen 8,2 milliárd forint értékű beruházás megvalósulását. A jövő tavaszra elkészülő, harmincezer négyzetméteres gyártócsarnok a miniszter szerint több szakaszban összesen ezer embernek fog munkahelyet biztosítani, így a magyar informatikusok, elektronikai mérnökök lehetőséget kapnak arra, hogy világszínvonalú gyárban dolgozhassanak.

A Canalys piacelemző júliusi jelentése szerint 2020 második negyedévében a Lenovo volt a világ második legnagyobb számítógépgyártója, közel 24%-os piaci részesedéssel.

(Borítókép: Sean Gallup/Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.