Már azt is tudjuk, hogy hogyan fogunk kinézni a Meta metaverzumában

2022 / 02 / 02 / Pőcze Balázs
Már azt is tudjuk, hogy hogyan fogunk kinézni a Meta metaverzumában
A Meta, leánykori nevén Facebook frissített játékos, háromdimenziós avatárjain, és elérhetővé teszi azokat a Facebook és a Messenger mellett az Instagram sztorik és direkt üzenetek részeként is. Ha egyszer megépítik a sokat emlegetett metaverzumot, vagy metaverzumukat, ez lehet majd benne az egyik bőrünk, megjelenési formánk.

Eleinte csak az amerikai, a kanadai és a mexikói felhasználók próbálhatják ki a korábbinál eggyel realisztikusabb avatárokat, számolt be a The Verge. Matricákon, profilképeken, bejegyzésekben, de még a cég virtuális valóság (VR) eszközein, a Questeken is találkozhatunk majd az új dizájnnal, illetve most először az Instagramon is elérhető lesz ez a funkció. Aki ki szeretné próbálni, a Facebook alkalmazás Avatárok menüpontja alatt teheti meg. A valósághűbb megjelenés célja a Meta közleménye szerint, hogy

"tükrözze a milliárdnyi, különleges embert ezen a bolygón",

így új arcformák mellett például a siketeken és nagyothallókon segítő cochleáris implantátumot is elhelyezhetünk virtuális önmagunkon, és kerekesszékbe is ültethetjük az avatárunkat.

Az NFL rajongók emellett Cincinnati Bengals és Los Angeles Rams ruhákat is felvehetnek a közelgő Super Bowlra készülve. De a személyre szabhatóságnál talán még fontosabb, hogy egyre több platformon találkozhatunk a megoldással. "A metaverzumot egy összekapcsolt digitális világnak gondoljuk, amely átível a VR-en és a kiterjesztett valóságon (AR), ahogyan az ismerős felületeken is, amilyen a telefonunk vagy a számítógépünk. Az, hogy minden platformunkon elérhetőek az avatárok, egy korai lépés afelé, hogy mindez megtörténjen" - fogalmazott Aigerim Shorman, a Meta avatárokért és identitásért felelős vezetője.

Természetesen a Meta háromdimenziós avatárjai semmiképp sem forradalmiak: a Nintendo Mii-jei vagy az Apple Memoji-jai is hasonlóan kedvesek és személyre szabhatóak. Mark Zuckerberg hétfői posztjában viszont rávilágít, hogy ez a megjelenési forma csak egy a sok lehetséges közül, szerinte a jövőben "többféle avatárunk lesz, a kifejezőtől a fotórealisztikusig".

(Borítókép: Meta)

Szélesre tárta kapuit a Facebook virtuális univerzuma A Horizon Worldsbe eddig csak a meghívottak léphettek be, most viszont széles körben is elérhetővé tették a platformot.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.