Már bárki rendelhet online a Star Trek tricorderéhez hasonló, zsebre vágható 3D szkennert

2022 / 06 / 06 / Palotai Nándor
Már bárki rendelhet online a Star Trek tricorderéhez hasonló, zsebre vágható 3D szkennert
A Revopoint MINI az első olyan, kézben tartva is használható 3D szkenner, mely akár 0.02 mm pontosságú, háromdimenziós modellt képes alkotni környezetéről, színekkel és textúrákkal is.

A Revopoint MINI az első olyan, kézben tartva is használható 3D szkenner, mely akár 0.02 mm pontosságú, háromdimenziós modellt képes alkotni környezetéről, színekkel és textúrákkal is. A mindössze 160g súlyú eszköz két nagy felbontású kamerát, illetve kék fényt használ a 10 képkocka/másodperc sebességű letapogatáshoz, a létrejött fájl pedig akár közvetlenül is exportálható 3D nyomtatásra, az eszköz továbbá kompatibilis a legtöbb 3D modellező programmal is. A szkennerhez kapható egy stabilizátoros markolat is, mely egyik tengelye mentén 360 fokban mozgatható, a másik mentén pedig 30 fokban dönthető, így könnyítve meg egy helyiség feltérképezését, de az alkotó szerint az egészségügyben, a tervezőiparban, illetve bármilyen 3D animációs, vagy modellezői munka során hasznát lehet venni.

A szkennernek még zajlik a Kickstarter-kampánya, ami eddig brutálisan sikeresnek mondható, ugyanis a kitűzött, kicsit több mint 12 ezer amerikai dollár helyett már több mint másfél millió dollárt gyűjtöttek. Az eszközt akciósan már alig 436 dollárért is meg lehet rendelni, az első darabok kiszállítását augusztusra ígérik.

(Fotó: Revopoint)

Beszkenneltek egy száznegyven éves épületet Elkészült a Cincinnati Music Hall digitális rekonstrukciója a homokkő oromzatelemeiről: minimum tíz, klasszikus szobrászati módszerekkel készült épületdíszt restauráltak, a szkennelés ráadásul a korabeli vésőnyomokat is mentette.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.