Már októberben saját márkás tévékkel áll elő az Amazon

2021 / 09 / 03 / Felkai Ádám
Már októberben saját márkás tévékkel áll elő az Amazon
Ez még nem saját fejlesztésű készülék, de a cég márkajelzését viseli.

Már októberben, tehát az Egyesült Államok ünnepi szezonjához igazítottan kapható lesz az Amazon saját márkás tévéje – számol be róla az Engadget az Insider nyomán. Akad ugyanakkor némi kavarodás az ügyben, mert ez még nem a korábban már belengetett Amazon tévé abban az értelemben, hogy az óriáscég saját fejlesztése lenne. Az Amazon tévéjén ugyanis már két éve dolgozik a Lab126, az a kutatási-fejlesztési részleg, amely a cég különböző eszközeit, például a Kindle-t vagy az Echo-t tervezte. Arról nem szól viszont a fáma (jelesül tehát az Insider cikke), hogy ezzel mi a helyzet, még az idén leemelhető lesz-e a polcokról.

Októbertől viszont kapható lesz egy olyan készülékcsalád, amelyen az Amazon márkajelzése szerepel, de amit külsős vállalat, például a TCL fejleszt. Ezekről annyit tudni a megjelenési dátumon kívül, hogy támogatják az Alexát, valamint 140 centiméter és 190 centiméter közötti kiszerelésekben lesznek kaphatóak. Az Engadget megemlíti azt is, hogy az Amazon tavaly Indiában piacra dobott hasonló konstrukcióban (tehát egy külsős vállalat által fejlesztett, saját márkajelzésű eszközről beszélünk) 127 centiméteres és 140 centiméteres tévéket AmazonBasics márkajelezéssel. Ezek olcsóbb, hozzáférhetőbb készülékek voltak, és nem tudni, hogy az Amerikában októberben megjelenő tévék ehhez hasonló árkategóriában próbálják-e majd elnyerni a vásárlók kegyeit.

(A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Flickr/Iain Watson)

További cikkek a témában:

Mi az a lézer TV és van-e esélye az OLED-del szemben? A fejlesztésekben élen járó HiSense Magyarországon is bemutatta a 4K-s lézer TV-sorozatának legújabb modelljét, ami sok tekintetben teljesen egyenrangú vetélytársa az OLED-nek.

A Samsung legújabb 8K-s tévéje majdnem mindent tud, amit egy tévé tudhat A januárban bemutatott és már itthon is kapható Samsung Neo QLED 8K tévék szinte mindent tudnak, amit egy tévé ma tudhat, és bebizonyítják, hogy a folyadékkristályos technológiának még 2021-ben is van létjogosultsága.

A Sony hamarosan száz százalékban robotmunkásokra vált a televíziók gyártásában A világ egyik legnagyobb elektronikai gyártócége egyelőre csak a legfőbb malajziai gyárában tervezi a váltást, de a jövőben a mobiltelefonok és kamerák összeszerelését is nagy részben automatizálná.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
A javaslatot benyújtó tisztviselő csak az után árulta el, hogy a jogszabályt a ChatGPT fogalmazta meg, hogy azt a városi tanács már elfogadta.
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A Google szerdán mutatta be a Gemini névre keresztelt nagy nyelvi modelljét, amit azonnal integráltak is a Bard chatbotba.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.