Már rendelhető a lemez, ami láthatatlanná teszi a mögötte álló embert 2022 / 03 / 16 / Bobák Áron

Több évnyi kísérletezés után a londoni székhelyű Invisibility Shield Co. nemrég piacra dobta azt a különleges kialakítású lemezt, ami úgy teszi láthatatlanná a mögötte álló embert (vagy tárgyat), hogy közben a háttér szinte teljesen tisztán látható marad. A gyártó szerint az optikai trükköt aprólékosan beállított lencsékkel hozták létre, amelyek használatával sikerült elérni, hogy a közvetlenül a lemez mögött álló vagy guggoló emberről érkező fényt a lencsék szétszórják, míg a háttérből érkező fényeket összegyűjtsék, és a lemezzel szemben állók felé irányítsák. A készítők egy illusztrációt is készítettek, ami bemutatja, hogyan tudnak valakit eltüntetni a lencsék segítségével. A "láthatatlanság pajzsot" a Kickstarterről lehet megrendelni, ahol a kisebb méretű, 310x210 milliméteres lemez 49 fontba (kábé 22 ezer forintba), míg a nagyobb, 950x650 milliéteres lemez 299 fontba (kábé 132 ezer forint) kerül - utóbbi esetében magyarországi rendelésnél további 13 ezer forintos szállítási költséggel érdemes kalkulálni.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.