Már rendelhető a lemez, ami láthatatlanná teszi a mögötte álló embert 2022 / 03 / 16 / Bobák Áron

Több évnyi kísérletezés után a londoni székhelyű Invisibility Shield Co. nemrég piacra dobta azt a különleges kialakítású lemezt, ami úgy teszi láthatatlanná a mögötte álló embert (vagy tárgyat), hogy közben a háttér szinte teljesen tisztán látható marad. A gyártó szerint az optikai trükköt aprólékosan beállított lencsékkel hozták létre, amelyek használatával sikerült elérni, hogy a közvetlenül a lemez mögött álló vagy guggoló emberről érkező fényt a lencsék szétszórják, míg a háttérből érkező fényeket összegyűjtsék, és a lemezzel szemben állók felé irányítsák. A készítők egy illusztrációt is készítettek, ami bemutatja, hogyan tudnak valakit eltüntetni a lencsék segítségével. A "láthatatlanság pajzsot" a Kickstarterről lehet megrendelni, ahol a kisebb méretű, 310x210 milliméteres lemez 49 fontba (kábé 22 ezer forintba), míg a nagyobb, 950x650 milliéteres lemez 299 fontba (kábé 132 ezer forint) kerül - utóbbi esetében magyarországi rendelésnél további 13 ezer forintos szállítási költséggel érdemes kalkulálni.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.