Már UFO-megszállásra, szellemek felbukkanására és Krisztus második eljövetelére is köthetünk biztosítást

2020 / 01 / 20 / Perei Dóra
Már UFO-megszállásra, szellemek felbukkanására és Krisztus második eljövetelére is köthetünk biztosítást
Számtalan váratlan és tragikus esemény történhet életünkben, amikor bizony jól jön egy biztosítás. Egyik-másik társaságnál azonban úgy gondolták, szélesíteni kellene a választékot, így szimpla életbiztosítás helyett földönkívüli megszállásra, kísértetjárásra, sőt Krisztus eljövetelére is kiterjesztették szolgáltatásukat.

UFO-biztosítás

Az ötlet a floridai St. Lawrence Biztosítótól ered, de sokkal emlékezetesebb egy londoni brókercég esete; a földönkívüli megszállás (és elrablás) esetére köthető csomag népszerűsége 1990-ben érte el csúcspontját, amikor összesen négyezren kérték ezt a fajta fedezetet, közülük sokan a Mennyország kapuja nevű vallási szervezethez tartoztak. A szervezetből aztán többen öngyilkosságot követtek el, emiatt a biztosító beszüntette szolgáltatását. Valahol azonban még napjainkban is értékesítik olyannyira, hogy eddig már több mint harmincezren igénybe vették. Jogos a kérdés, keletkezett-e egyáltalán fizetési kötelezettség, de a jelek szerint igen. Bár az nem egyértelmű, hogy sikerült az elrablás tényét bebizonyítania az ügyfélnek, mindenesetre

a St. Lawrence a szerződés feltételeire hivatkozva nem egy összegben, hanem évi egy dolláros részletekben, tíz millió évre vállalata a kártérítés kifizetését.

Az irreálisan hosszú időre válaszként csak annyit feleltek, hogy termékük valójában csak afféle tréfás ajándék, nem valódi biztosítás.

Egyedi biztosítás focidrukkereknek

Helyszínünk ezúttal is Anglia, méghozzá a 2006-os labdarúgó-világbajnokság idején. Ekkor vezették be a biztosítást a sport szerelmeseinek "súlyos trauma" esetére, amennyiben szeretett hazai csapatuk kiesne a bajnokságból. Végül egyet sem értékesítettek a csomagból, hiszen Anglia előkelő helyet szerzett magának a megmérettetésen.

Ha becsapódna egy űrállomás...

Amiből végül biztosítás lett, az eredetileg marketingfogásnak indult a Taco Bell étteremlánc jóvoltából. Bár nem tegnap történt, és még csak nem is tegnapelőtt, amikor a szovjet-orosz Mir űrállomás 2001-ben visszatért a földi légkörbe. A Taco Bell ekkor kitalálta, hogy egy száznegyvennégy négyzetméteres molinót terítettek a Csendes-óceánba „ingyen taco” felirattal, amit ha eltalálnak a becsapódó űrállomás darabjai, minden amerikai állampolgárt vendégül látnak egy ingyen tacora. Mivel a nagylelkű meghívás nagyjából tíz millió dollárral megrövidítette volna az étteremláncot, személyre szabott biztosítást kötöttek arra az esetre, ha a Mir valóban betalál. Végül mázlijuk lett, mivel az űrállomás darabjai Chile környékén zuhantak az óceánba, míg a Taco Bell reklámtáblája tizenhat kilométerre volt az ausztrál parttól.

Biztosítás szerencsejátékfüggőknek

Két feltaláló kidolgozott egy szolgáltatást, mellyel a szerencsejátékosok játék során elkerülhetik a nagyobb veszteséget. A találmány egy játékgéphez hasonló elven működő szerkezetet is magába foglalt, csak éppen itt a fedezet mértékét állíthatták be. Arról azonban nincs adat, hogy végül ötletüket bevezették-e valahol.

Szeplőtelen fogantatás biztosítás

Úgy tűnik az angolok kreativitása kiaknázhatatlan, már ami az értelmetlen biztosításokat illeti. Lényege, hogy amennyiben egy nő szűzen ad életet gyermekének, a biztosító a gyermek hatéves koráig fedezi nevelésének költségeit. A szolgáltatás végül kérészéletűnek bizonyult, mert a közvélemény és az egyház is kifogásolta.

Biztosítás kísértetjárásra

Az UFO-megszállásnál már csak a szellem támadásra kötött biztosítás indokolatlanabb, ugyanakkor hisszük vagy sem, de többen is igényelték. Az első egy angol szállodatulajdonos volt, miután állítólag szellemet látott a hotel bárpultjában. A biztosítási feltételek alapján egy millió GBP kártérítést kapott volna biztosítójától, ha egy vendég vagy alkalmazott életét veszti, vagy lerokkan egy kísértet miatt.

Az Ultraviolet nevű cégnek pedig egy alkalommal valóban fizetnie kellett, miután egy amerikai nő leesett a lépcsőn és meghalt. A vizsgálatok szerint az áldozattal egy szellem végzett, amiért a biztosító százezer font kártérítést fizetett.

Hogy az eset valóban megtörtént eseményen alapul-e, valószínűleg már sosem tudjuk meg.

Biztosítás arra az esetre, ha Krisztus másodjára is eljönne

Felsorolásunk utolsó szolgáltatása magasan túlszárnyalja az előzőeket, legalábbis furcsaságában mindenképp. A történet annyi, hogy három skót apáca komolyan aggódott, mi történik, ha Isten közülük jelöl ki valakit Jézus második szűlőanyjaként, nekik viszont nem lesz elég pénzük méltó módon felnevelni. Azt nem tudjuk, hogy üzenetük Istennél célba ért-e, a British Insurance ellenben meghallgatta imájukat és létrehoztak egy csomagot; évi száz fontos díjért cserébe egy millió fontot fizetett volna a nővéreknek, ha szeplőtelenül életet adnak a Megváltónak. A biztosító végül kénytelen volt szerződést bontani, és bocsánatot kérni, lépésükkel ugyanis alaposan magukra haragították a katolikus egyházat. Noha elmondásuk szerint nem akartak rosszat, csupán segíteni a nővéreken.

(Forrás, Fotó: Needpix)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Előfordult a valóságban, hogy egy utas vette át egy utasszállító repülőgép irányítását?
Előfordult a valóságban, hogy egy utas vette át egy utasszállító repülőgép irányítását?
Katasztrófafilmek visszatérő motívuma, hogy a pilóták elájulnak/meghalnak, így egy utasnak kell átvennie a gép irányítását, aki aztán a földi irányítás utasításai alapján biztonságosan landol a reptéren. Na de történt-e ehhez hasonló dolog a valóságban?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.