Már videón is látható, ahogy a NASA űrszondája leszáll egy aszteroidára és begyűjt belőle egy keveset 2020 / 10 / 23 / Bobák Áron

Az élő közvetítésben csak egy animációt láthattunk arról, ahogy az Osiris-Rex leszáll a Bennura, most viszont a NASA közzétette a videót is arról, mi történt a 350 millió kilométerre található kisbolygón. Ezen az űrszonda robotkarja látható, ahogyan megközelíti a kisbolygót, majd abban a pillanatban, ahogy a kar a felszínhez ér, a sűrített nitrogéntartály kiold, törmelékkel borítva be a környéket. A NASA azt reméli, hogy ebből a törmelékből minél több jutott a robotkaron elhelyezett gyűjtőeszközbe, de hogy pontosan mennyi mintát sikerült elhozni a Bennuról, az csak néhány napon belül derül ki. Aki lemaradt róla, itt tudja elolvasni a küldetésről szóló cikkünket. (Borítókép: NASA)
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.