Maradj otthon kampány: animáció egy valódi koronavírus-fertőzött beteg tüdejéről 2020 / 03 / 30 / Justin Viktor

A globális koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában a COVID-19 fertőzés hatását általánosságban már értjük, - gyakran enyhe láz és influenza-szerű tünetekkel kezdődik, és potenciálisan a légzési kapacitás gyors csökkenése követi, - de eddig nem volt arra egyszerű módszer, hogy megvizsgálhassuk a betegség közvetlen hatásait a tüdőre. A héten a George Washington Egyetemi Kórház kiadott egy VR (virtuális valóság) eszközökkel leképezett animációt, amely egy COVID-19-fertőzött beteg tüdejéről készült. A videot abban a reményben tették közzé, hogy a látvány motiválhatja a nézőket, hogy jobban törekedjenek saját maguk és mások biztonságára. A VR videót a GWU mellkasi sebészeti vezetője Dr. Keith Mortman és a Surgical Theater VR sebészeti képalkotó szoftvert fejlesztői készítették, valós adatokat használva az orvosi minőségű 3D képi megjelenítéshez. Mortman korábban ezt a szoftvert használta, hogy megmutassa a betegeknek tüdő- vagy nyelőcsődaganataikat a műtét előtt, és lehetőséget látott arra, hogy felfedje a COVID-19 szokatlan működését, miután a videoban szereplő fertőzött beteg CT-vizsgálatát elvégezte. A felvételen az általában nem átlátszó tüdő, átlátszó kék színű, a fertőzött területek sárga színűek. A tüdőben terjedő vírus nyers hatásain túl a GWU vizualizációja megmutatja, hogy a test hogyan reagál a COVID-19-re több gyulladásos zóna létrehozásával, együttesen eléggé elfojtva a normál tüdőkapacitást ahhoz, hogy a betegek kórházi ápolást igényeljenek, légzőcsővel, vagy lélegeztetőgéppel. "A károsodás amelyet látunk, nem különíthető el a tüdő egyik részén sem" - mondta Mortman. "Ez az állapot diffúz módon mindkét tüdő súlyos károsodása." Mortman reméli, hogy a fertőzés súlyosságának 3D-s vizualizációval történő bemutatása felrázza a makacs lakosságot, hogy otthon maradjanak, kezet mossanak, és más óvintézkedésekkel megőrizzék saját maguk és közösségük egészségét. (Forrás: Venturebeat Kép: Rawpixel)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.