Még a levegőből is tisztán látszik, mennyire kihalt most Budapest

2020 / 03 / 31 / Bobák Áron
Még a levegőből is tisztán látszik, mennyire kihalt most Budapest
A koronavírus-járvány miatt aki teheti, otthon marad, aki pedig nem, az jellemzően autóval közlekedik. Az Interspect által a város nevezetességeiről készített légi felvételeken szinte hallani, ahogy Budapest utcái konganak az ürességtől.

A többek között légi felmérésekkel, ortofotó-térképek készítésével foglalkozó természetvédelmi társaság most Budapestet örökítette meg felülről, a nagy felbontású fotókon pedig tisztán látszik, hogy mennyire üresek a város utcái. Gyalogosok csak elvétve láthatók a fotókon, igaz, autók azért még így is akadnak.

Bár általában odafigyelünk rá, hogy ne használjunk több megabájtos fotókat, ezúttal kivételt tettünk, és a képeket az eredeti felbontásukban raktuk be a cikkbe. Így ha részletesebben is tanulmányoznád őket, nincs más dolgod, mint jobb klikkel lementeni vagy megnyitni őket új lapon.

Budai vár

Keleti pályaudvar

Fővárosi Állat- és Növénykert

Széchenyi fürdő

BME

Citadella és Gellért-hegy

Halászbástya

Rákóczi tér

Kossuth tér

Szabadság tér

Tabán

Nyugati tér

Vásárcsarnok

Városliget

Déli pályaudvar

Margit-szigeti szökőkút

Vasúttörténeti park

Erzsébet híd és Gellért-hegy

Déli rondella

Naphegy tér

(Forrás: INTERSPECT/Arday-Bakó-Molnár)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.