Még a Zoom vezérigazgatójának is elege van a Zoom megbeszélésekből

2023 / 08 / 24 / Bodnár Barna
Még a Zoom vezérigazgatójának is elege van a Zoom megbeszélésekből
A Zoom dolgozóinak heti kétszer kötelező lesz bejárni az irodába. A vállalat vezetője, Eric Yuan azt mondta, teljesen rendben van, ha kilépnek a cégtől, akiknek nem tetszik az irodába való visszatérés.

A Zoom vezérigazgatója egy minden alkalmazott részvételével zajló értekezleten beszélt arról augusztus elején, hogy megszünteti a teljes távmunkát, és heti két irodai munkanapot ír elő azoknak az alkalmazottaknak, akik a cég bármelyik irodájának 80 kilométeres körzetében élnek. Hozzátette, hogy hiába van valakinek egy remek, innovatív ötlete, azt nehéz virtuálisan, Zoomon keresztül megosztani másokkal, ezért is vezeti be a hibrid munkavégzést.

Mindez persze nem meglepő, számos vállalat rendelte vissza a munkavállalókat az irodába a világjárvány kapcsán szükségessé vált, több éves otthoni munkavégzés után, a Google például 2022 áprilisától írta elő a dolgozók számára, hogy legalább heti háromszor járjanak be az irodába.

A Zoom esetében mégis talán az teszi ironikussá ezt a bejelentést, hogy a cég videohívásokra és virtuális kapcsolattartásra fejlesztett alkalmazása kulcsfontosságú szerepet játszott az otthonról történő munkavégzésben a világjárvány idején, mivel lehetővé tette, hogy az emberek távolról érintkezzenek egymással és otthonuk biztonságából dolgozzanak. Mondhatni, a vállalatot a világjárvány okozta körülmények és a távoli munkavégzés „tette fel a térképre” a nagyvállalatok közé.

Persze nem minden Zoom alkalmazott lelkes, ha az irodába való visszatérésről van szó.

Eric Yuan azt mondta, semmi gond nincs azzal, ha valaki emiatt felmond, sőt a „legjobbakat kívánja” ezeknek a kollégáknak,

hiszen „támogatniuk kell egymást mindenben, és a vállalat érdekeire koncentrálni.”

A Zoom bevétele a világjárvány alatt ugrásszerűen megnőtt, ez a tendencia azonban mostanra lelassult, illetve a vállalat részvényeinek értéke is jelentősen csökkent. Valószínűleg ez volt az oka annak a februári intézkedésnek, amelynek keretében 1.300 dolgozót, azaz a cég teljes munkaerejének mintegy 15 százalékát elbocsátották. Ugyanekkor jelentette be Yuan azt is, hogy a következő évben saját fizetésének 98 százalékáról lemond, illetve az éves vállalati bónuszára sem tart igényt. Az 53 éves Yuan, akit 2020-ban a Times a világ legbefolyásosabb emberi közé sorolt, a Forbes 2023-as információi szerint jelenleg 3.3 milliárd dollár nettó vagyonnal rendelkezik. Személyes bevétele a koronavírus okozta világjárvány idején nőtt jelentősen, 2020-ban nettó vagyonát 9 hónap alatt sikerült megháromszoroznia.

(Borítókép: Getty Images/10'000 Hours)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.