Még egy hétig lehet jelentkezni az ország legnagyobb programozói versenyére

2023 / 11 / 01 / Bobák Áron
Még egy hétig lehet jelentkezni az ország legnagyobb programozói versenyére
A JunctionX-et idén november 24. és 26. között rendezik meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahol több száz jelentkező fogja összemérni a tudását.

A finn Junction által életre hívott hackatont immár ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban, ahova az elmúlt években már külföldről is szép számmal érkeztek résztvevők a két napig tartó versenyre. A versenyt szervező CraftHub közleménye szerint a tavalyi JunctionX Budapest versenyre közel 70 országból összesen 722 induló regisztrált, az idén pedig az eddig beérkezett jelentkezések alapján még ezt a számot is sikerült felülmúlni.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a versenyre ezúttal is a hackatont támogató partnervállalatok hozzák majd a kihívásokat, a 2-5 fős csapatoknak pedig 48 órájuk lesz arra, hogy megoldást találjanak a problémára. Ezt a verseny végén egy kétperces videóban kell prezentálniuk, az elkészült forráskód feltöltése mellett. "A verseny során napjaink aktuális kihívásainak sikeres teljesítéséhez a fiatal IT-fejlesztőkből, marketingesekből, designerekből álló csapatoknak olyan újító ötleteket kell bemutatniuk, amelyek nemcsak gyakorlati megoldásokat kínálnak az adott problémákra, hanem az üzleti világ képviselői számára is életképesnek bizonyulnak" - mondta el Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központ partnerkapcsolatokért felelős vezetője. A tavalyi versenyen a résztvevők többek között a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználók kiszűrésére hoztak megoldásokat, emellett olyan alkalmazás is készül, amely a külföldre utazókat és a más országokban letelepedni készülőket segíti abban, hogy össze tudják hasonlítani az adott országok árszínvonalát.

Az idei versenyen az egyes kihívások győztesei csapatonként 1500 eurós díjazásban részesülnek, ezután pedig a vállalati partnerek és a résztvevő csapatok szavazatai alapján kialakul a nyolcas döntő mezőnye, akik lehetőséget kapnak rá, hogy az ötleteiket személyesen is prezentálják. A JunctionX Budapest győztese 3000 euróval, vagyis mai árfolyamon számolva nagyjából 1,1 millió forinttal térhet majd haza.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a versenyen való induláshoz nincs szükség mesterszintű techtudásra. A jelentkezőknek a verseny előtt lehetőségük lesz részt venni egy speciális tréningnapon, amely segítséget nyújt nekik a felkészülésben és a csapatépítésben, ha pedig valaki egyedül jelentkezne, annak a szervezők segítenek csapatot találni. Azok, akik a helyszínen szeretnének részt venni a JunctionX-en, november 10-ig adhatják le a nevezésüket rendezvény honlapján, míg az online részvételre november 22-én zárul a jelentkezés.

(Borítókép: CraftHub)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.