Még idén elindul a NASA+, az amerikai űrügynökség új streaming szolgáltatása

2023 / 08 / 15 / Bodnár Barna
Még idén elindul a NASA+, az amerikai űrügynökség új streaming szolgáltatása
A reklámmentes, ingyenes szolgáltatás elérhető lesz iOS, és Android operációs rendszert használó eszközökön is.

Az amerikai űrügynökség mostantól nem csak rakétákat indít: a NASA+ névre keresztelt új online szolgáltatás a tervek szerint 2023 végén startol majd, és élő közvetítéseket, exkluzív interjúkat, illetve saját gyártású videósorozatokat is láthatunk majd rajta. A szolgáltatást az interneten, a NASA hivatalos alkalmazásában, illetve az iOS, Android, Roku, Apple TV és a Fire TV platformokon keresztül lehet majd elérni.

Az űrügynökség közleménye szerint a NASA az új, ingyenes, családbarát platformmal a világűrt karnyújtásnyi közelségbe hozza mindenki számára, egyúttal az emberek jobban megismerhetik a NASA tevékenységét is. Jeff Seaton, az ügynökség informatikai vezetője azt mondta, egy egységes, világszínvonalú webes szolgáltatást kívánnak nyújtani a NASA+ beveztésével, ezzel drámaian javítva a felhasználói élményt a nagyközönség számára.

A szolgáltatás indulásával egyidőben a tervek szerint a NASA az összes weboldalát is korszerűsíti és felújítja, mert – ahogy fogalmaztak - az online jelenlét kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ügynökség által szolgáltatott információ hozzáférhetőbbé váljon. A weboldalak ráncfelvarrása mellett a NASA az indulás előtt a hivatalos alkalmazását is átdolgozza, hogy egyszerűen, de mégis modern módon legyenek elérhetőek az űrügynökség küldetésekről, éghajlati adatokról, kutatásokról, felfedezésekről és egyebekről szóló, nyilvános anyagai. Mindezek elkészültéig a NASA új főoldalának bétaverzióját nézegethetjük, illetve visszajelzést is küldhetünk az űrügynökségnek, amelyet az felhasznál majd az oldal folyamatos frissítése és fejlesztése során.

Nicky Fox, a NASA Tudományos Missziós Igazgatóságának vezetője azt mondta, az exobolygókutatástól kezdve a Föld éghajlatának jobb megértésén át a Nap bolygónkra gyakorolt hatásáig és a Naprendszer felfedezéséig, az új tudományos és kiemelt weboldalak, valamint a hamarosan megjelenő NASA+ videók teljes körűen mutatják majd be az ügynökség munkáját, ezzel szorosabb kapcsolatot építve a látogatókkal és nézőkkel.

A NASA legfrissebb hírei és az ügynökségről szóló további információk jelenleg a NASA központi honlapján találhatóak.

(Borítókép: NASA)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A most felfedezett fekete lyuk nem csak jóval nagyobb az eddig ismert legnagyobb tömegű lyuknál, a Cygnus X-1-nél, de csillagászati léptékben a Földhöz is nagyon közel helyezkedik el.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.