Még ki se jött a Cybertruck, máris itt a Thundertruck

2022 / 02 / 13 / Palotai Nándor
Még ki se jött a Cybertruck, máris itt a Thundertruck
Az új elektromos járgányt ráadásul nem a Tesla tervezte, hiába kellemetlenül feltűnő a hasonlóság Elon Musk vállalatának Cybertruck nevű járművével.

Új elektromos pickup került a láthatárra, melynek újszerű, szögletes designját mintha már láttuk volna valahol: a Thundertruck szinte már kellemetlenül hasonlít a Tesla Cybertruckjára, nemcsak kinézetében, de nagyobbrészt specifikációiban is, bár az ihletőjéhez képest a Thundertruck rendelkezik egészen egyedi újításokkal is.

A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.

Az offroad kalandokra szánt eletromos pickup a Cybertruckhoz képes két olyan újítást is magáénak tudhat, amivel komolyan megszorongathatja majd a Tesla járművét: a Thundertruck ugyanis az ihletőjéhez képest már beépített, legyezőszerűen kinyitható napelemeket is kapott, melyek segítségével a pickup sokkal kevésbé függ az elektromos töltőhálózattól.

A Thundertruckot több, kifejezetten kempingezésre és természetjárásra fókuszáló extrákkal is igyekeztek felszerelni, ilyenek például az kaszniból oldalra kicsúszó „fiókok”, melyek hűtőszekrénynek, illetve főzőlapnak adnak otthont, vagy az integrált lakósátor, mely a jármű részét képezi a beépített fekvőhelyekkel egyetemben. Ezen kívül – a látványtervek alapján – az elektromos pickupba már holografikus kijelzőt is terveztek, bár ennek technológiájáról egyelőre nem sokat tudni.

Egy másik, igazán rendhagyó újítása a Thundertruck-koncepciónak, hogy a négykerék-meghajtású elektromos terepjárót akár hatkerék-meghajtásúvá is át lehet alakítani, egy speciális, moduláris felépítésű vontatvány segítségével, ami mérhetően hozzá is tesz a pickup teljesítményéhez.

A Thundertruck 4x4-es felépítéssel nagyjából 800 lóerőt tud majd a sofőr rendelkezésére bocsájtani, és körülbelül három és fél másodperc alatt fog tudni felgyorsulni 100 km/óra sebességre. Az elektromos pickup maximális hatótávolságát hagyományos konfigurációban 650 kilométer, a 6x6-os átalakítóval viszont a kocsi már 940 lóerőssé válik és a hatótávolsága pedig 900 kilométerre növekszik. Ez javarészt köszönhető az alapból 180kWh tejesítményű akkumulátor 300kWh-ra növekedett kapacitásának.

A Thundertruck jelenleg még csak egy koncepció, melyet a Los Angeles-i reklámügynökség, a Wolfgang L.A. frissen indult inkubátorprogramja támogat, mely az ígérete szerint szakembergárdája segítségével képes startupokat a tervezési fázistól, a prototípusok megépítésén át, egészen a sorozatgyártás megkezdéséig eljuttatni, nem beszélve az ehhez tartozó reklámkampányokról.

Remélhetőleg a – több mint 25 éve az autóiparban dolgozó szakembereket is tartalmazó – tervezőbrigád nem áll meg a látványtervek szintjén, és az elkövetkezendő években szemtanúi lehetünk majd egy Thundertruck-Cybertruck párharcnak is. Egy dolog azonban egészen biztosnak látszik: valószínűleg nem ez a jármű lesz a Cybertruck egyetlen kihívója az elektromos pickupok piacán.

(Fotó: Thundertruck)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
Az ionmeghajtás technológiáját eddig kisebb műholdak űrbeli navigálására használták, most azonban a NASA új hajtóművével igazi űrhajók is működtethetőek vele, és elérhető a bolygóközi utazás is.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.