Még ki se jött a Cybertruck, máris itt a Thundertruck

2022 / 02 / 13 / Palotai Nándor
Még ki se jött a Cybertruck, máris itt a Thundertruck
Az új elektromos járgányt ráadásul nem a Tesla tervezte, hiába kellemetlenül feltűnő a hasonlóság Elon Musk vállalatának Cybertruck nevű járművével.

Új elektromos pickup került a láthatárra, melynek újszerű, szögletes designját mintha már láttuk volna valahol: a Thundertruck szinte már kellemetlenül hasonlít a Tesla Cybertruckjára, nemcsak kinézetében, de nagyobbrészt specifikációiban is, bár az ihletőjéhez képest a Thundertruck rendelkezik egészen egyedi újításokkal is.

A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.

Az offroad kalandokra szánt eletromos pickup a Cybertruckhoz képes két olyan újítást is magáénak tudhat, amivel komolyan megszorongathatja majd a Tesla járművét: a Thundertruck ugyanis az ihletőjéhez képest már beépített, legyezőszerűen kinyitható napelemeket is kapott, melyek segítségével a pickup sokkal kevésbé függ az elektromos töltőhálózattól.

A Thundertruckot több, kifejezetten kempingezésre és természetjárásra fókuszáló extrákkal is igyekeztek felszerelni, ilyenek például az kaszniból oldalra kicsúszó „fiókok”, melyek hűtőszekrénynek, illetve főzőlapnak adnak otthont, vagy az integrált lakósátor, mely a jármű részét képezi a beépített fekvőhelyekkel egyetemben. Ezen kívül – a látványtervek alapján – az elektromos pickupba már holografikus kijelzőt is terveztek, bár ennek technológiájáról egyelőre nem sokat tudni.

Egy másik, igazán rendhagyó újítása a Thundertruck-koncepciónak, hogy a négykerék-meghajtású elektromos terepjárót akár hatkerék-meghajtásúvá is át lehet alakítani, egy speciális, moduláris felépítésű vontatvány segítségével, ami mérhetően hozzá is tesz a pickup teljesítményéhez.

A Thundertruck 4x4-es felépítéssel nagyjából 800 lóerőt tud majd a sofőr rendelkezésére bocsájtani, és körülbelül három és fél másodperc alatt fog tudni felgyorsulni 100 km/óra sebességre. Az elektromos pickup maximális hatótávolságát hagyományos konfigurációban 650 kilométer, a 6x6-os átalakítóval viszont a kocsi már 940 lóerőssé válik és a hatótávolsága pedig 900 kilométerre növekszik. Ez javarészt köszönhető az alapból 180kWh tejesítményű akkumulátor 300kWh-ra növekedett kapacitásának.

A Thundertruck jelenleg még csak egy koncepció, melyet a Los Angeles-i reklámügynökség, a Wolfgang L.A. frissen indult inkubátorprogramja támogat, mely az ígérete szerint szakembergárdája segítségével képes startupokat a tervezési fázistól, a prototípusok megépítésén át, egészen a sorozatgyártás megkezdéséig eljuttatni, nem beszélve az ehhez tartozó reklámkampányokról.

Remélhetőleg a – több mint 25 éve az autóiparban dolgozó szakembereket is tartalmazó – tervezőbrigád nem áll meg a látványtervek szintjén, és az elkövetkezendő években szemtanúi lehetünk majd egy Thundertruck-Cybertruck párharcnak is. Egy dolog azonban egészen biztosnak látszik: valószínűleg nem ez a jármű lesz a Cybertruck egyetlen kihívója az elektromos pickupok piacán.

(Fotó: Thundertruck)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.