A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték

2021 / 10 / 24 / Bobák Zsófia
A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték
A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.

A Cybertruck emlékezetes Los Angeles-i bemutatója óta már csaknem két év telt el, de a különleges külsejű jármű még mindig nem került kereskedelmi forgalomba, noha 2019-ben még a gyártás 2021-es kezdésével számoltak a Teslánál. A pickup, amelyet Elon Musk elmondása szerint többek között a Szárnyas Fejvadász világa és a Lotus Esprit S1 szögletes formái ihlettek, nem csak formában hoz újat, hanem a struktúra alapanyagában is, a karosszériát ugyanis a SpaceX űrhajói számára fejlesztett rozsdamentes acélból készítik, melyet nem préselnek, hanem hajtogatnak a készítés során, ez indokolja egyébként a (filmes ihletés mellett) a szögletes alakot is.

A 3mm vastagságú panelek külseje Musk 2020-ban tett kijelentése szerint színezhető lesz, azonban az, hogy pontosan hogyan néz majd ki a végső felépítés, tartozik-e hozzá például visszapillantó tükör vagy ajtókilincs, az úgy tűnik még nem eldöntött ügy. Márciusban Musk egy Twitter üzenetben kijelentette, hogy a Cybertruckon nem lesznek kilincsek, de további részletek hiányában akkor még nem volt egyértelmű, hogy ez hogyan fog végül megvalósulni.

A Cybertruck Owners Club fórumán szeptember végén megjelent videók bizonyították, hogy a tesztelés alatt álló alfa példányok némelyikén valóban nem található kilincs, bár a felvételek nem túl jó minősége miatt továbbra is viták tárgyát képezi az ajtók kérdése. A másik kérdés, hogy vajon visszapillantó tükrök is helyet kapnak-e a járművön, de ezzel kapcsolatban már tisztázta a helyzetet a Tesla vezérigazgatója. Ahogy arról az Electrek is beszámolt, egy néhány nappal ezelőtt közzétett videón egy, a kaliforniai Castle Repülőtéren köröző prototípus látható (szintén nagyon rossz minőségben), tükrökkel felszerelve, október 19-én pedig Musk is megerősítette a híreket, miszerint a tartozékok között a visszapillantó tükör is helyet kap majd, mivel ezek a törvényi előírás szerint nem maradhatnak le a járműről.

Arról, hogy a futurisztikus pickupok gyártása mikor kezdődik meg, a Tesla harmadik negyedéves jelentése során a cég járműmérnöki alelnöke, Lars Moravy beszélt, elmondása szerint azok az alfa típusok, amelyek a közösségi oldalakon közzétett felvételeken szerepelnek, jól látható és kevésbé észrevehető extrákkal is rendelkeznek, de a fejlesztések során nagyrészt hűek maradtak az eredeti koncepcióhoz. A béta fázis utáni megjelenés valamikor jövőre következik, de pontos dátumot Moravy sem említett. Annyit azonban lehet tudni, hogy a Cybertruckokat a Tesla austini gyárában fogják összeszerelni, és erre a Model Y gyártásának beindítása után kerül majd sor.

(Fotó: Tesla)

További cikkek a témában:

A Tesla bemutatta a következő nagy dobását, a Cybertruckot A városi kisautók és a szupergyors sportkocsik után van már teljesen elektromos pickup is. Elon Musk tartotta magát korábbi ígéretéhez, miszerint a jármű formabontó külsejű lesz, és elképesztő műszaki paraméterekkel rendelkezik.
Elon Musk szerint az új Tesla Roadster olyan gyors lesz, hogy csak egészségeseknek ajánlott Egész pontosan a SpaceX-csomaggal érkező verzióról mondta ezt, amiről a Tesla vezére megerősítette, hogy 1,1 másodperc alatt fog százra gyorsulni.
A Tesla váratlanul közzétett egy videót az elektromos kamionjáról A Tesla Semiről jó ideje nem lehetett semmit hallani azon kívül, hogy folyamatosan csúszik az értékesítés kezdete, de a Tesla most megtörte a hallgatást.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.