A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték

2021 / 10 / 24 / Bobák Zsófia
A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték
A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.

A Cybertruck emlékezetes Los Angeles-i bemutatója óta már csaknem két év telt el, de a különleges külsejű jármű még mindig nem került kereskedelmi forgalomba, noha 2019-ben még a gyártás 2021-es kezdésével számoltak a Teslánál. A pickup, amelyet Elon Musk elmondása szerint többek között a Szárnyas Fejvadász világa és a Lotus Esprit S1 szögletes formái ihlettek, nem csak formában hoz újat, hanem a struktúra alapanyagában is, a karosszériát ugyanis a SpaceX űrhajói számára fejlesztett rozsdamentes acélból készítik, melyet nem préselnek, hanem hajtogatnak a készítés során, ez indokolja egyébként a (filmes ihletés mellett) a szögletes alakot is.

A 3mm vastagságú panelek külseje Musk 2020-ban tett kijelentése szerint színezhető lesz, azonban az, hogy pontosan hogyan néz majd ki a végső felépítés, tartozik-e hozzá például visszapillantó tükör vagy ajtókilincs, az úgy tűnik még nem eldöntött ügy. Márciusban Musk egy Twitter üzenetben kijelentette, hogy a Cybertruckon nem lesznek kilincsek, de további részletek hiányában akkor még nem volt egyértelmű, hogy ez hogyan fog végül megvalósulni.

A Cybertruck Owners Club fórumán szeptember végén megjelent videók bizonyították, hogy a tesztelés alatt álló alfa példányok némelyikén valóban nem található kilincs, bár a felvételek nem túl jó minősége miatt továbbra is viták tárgyát képezi az ajtók kérdése. A másik kérdés, hogy vajon visszapillantó tükrök is helyet kapnak-e a járművön, de ezzel kapcsolatban már tisztázta a helyzetet a Tesla vezérigazgatója. Ahogy arról az Electrek is beszámolt, egy néhány nappal ezelőtt közzétett videón egy, a kaliforniai Castle Repülőtéren köröző prototípus látható (szintén nagyon rossz minőségben), tükrökkel felszerelve, október 19-én pedig Musk is megerősítette a híreket, miszerint a tartozékok között a visszapillantó tükör is helyet kap majd, mivel ezek a törvényi előírás szerint nem maradhatnak le a járműről.

Arról, hogy a futurisztikus pickupok gyártása mikor kezdődik meg, a Tesla harmadik negyedéves jelentése során a cég járműmérnöki alelnöke, Lars Moravy beszélt, elmondása szerint azok az alfa típusok, amelyek a közösségi oldalakon közzétett felvételeken szerepelnek, jól látható és kevésbé észrevehető extrákkal is rendelkeznek, de a fejlesztések során nagyrészt hűek maradtak az eredeti koncepcióhoz. A béta fázis utáni megjelenés valamikor jövőre következik, de pontos dátumot Moravy sem említett. Annyit azonban lehet tudni, hogy a Cybertruckokat a Tesla austini gyárában fogják összeszerelni, és erre a Model Y gyártásának beindítása után kerül majd sor.

(Fotó: Tesla)

További cikkek a témában:

A Tesla bemutatta a következő nagy dobását, a Cybertruckot A városi kisautók és a szupergyors sportkocsik után van már teljesen elektromos pickup is. Elon Musk tartotta magát korábbi ígéretéhez, miszerint a jármű formabontó külsejű lesz, és elképesztő műszaki paraméterekkel rendelkezik.
Elon Musk szerint az új Tesla Roadster olyan gyors lesz, hogy csak egészségeseknek ajánlott Egész pontosan a SpaceX-csomaggal érkező verzióról mondta ezt, amiről a Tesla vezére megerősítette, hogy 1,1 másodperc alatt fog százra gyorsulni.
A Tesla váratlanul közzétett egy videót az elektromos kamionjáról A Tesla Semiről jó ideje nem lehetett semmit hallani azon kívül, hogy folyamatosan csúszik az értékesítés kezdete, de a Tesla most megtörte a hallgatást.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.