Megalkották az eddigi legerősebb mágnest, aztán jött a robbanás 2022 / 05 / 14 / Felkai Ádám

Az 1000 tesla feletti új lehetőségek nem a brutális robbanásra vonatkoznak, hanem az elektronok mozgásának a megfigyelésére az anyagi környezeten kívül. Így aztán teljesen újfajta megfigyeléseket lehet végezni, amelyek újfajta elektronikai eszközökben kulminálódhatnak – és akár a működő fúziós generátorok létrejöttéhez is hozzájárulhatnak az itt megfigyeltek. A rekord eléréséhez a csapat az EMFC néven ismert technikát alkalmazta – a kis erősségű, 3,2 teslás mágneses teret generáló műszert egy sor kondenzátorhoz erősítették. Ez utóbbiak 3,2 megajoule-t generálnak, ami hatalmas energiamennyiség. Ennek köszönhetően a mágneses tér rendkívül kicsi területen nyomódik össze rendkívül gyorsan – ami sajnos nem egy tartós állapot, és idővel a robbanás és a lökéshullám magát az eszközt is szétvetette. Hozzá kell tenni, hogy erre a kutatók már 700 tesla környékén számítottak, de végül ennek majdnem a dupláját, 1200 teslát sikerült a robbanás előtt mérni. (Forrás: Freethink)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.