Megalkották az eddigi legerősebb mágnest, aztán jött a robbanás 2022 / 05 / 14 / Felkai Ádám

Az 1000 tesla feletti új lehetőségek nem a brutális robbanásra vonatkoznak, hanem az elektronok mozgásának a megfigyelésére az anyagi környezeten kívül. Így aztán teljesen újfajta megfigyeléseket lehet végezni, amelyek újfajta elektronikai eszközökben kulminálódhatnak – és akár a működő fúziós generátorok létrejöttéhez is hozzájárulhatnak az itt megfigyeltek. A rekord eléréséhez a csapat az EMFC néven ismert technikát alkalmazta – a kis erősségű, 3,2 teslás mágneses teret generáló műszert egy sor kondenzátorhoz erősítették. Ez utóbbiak 3,2 megajoule-t generálnak, ami hatalmas energiamennyiség. Ennek köszönhetően a mágneses tér rendkívül kicsi területen nyomódik össze rendkívül gyorsan – ami sajnos nem egy tartós állapot, és idővel a robbanás és a lökéshullám magát az eszközt is szétvetette. Hozzá kell tenni, hogy erre a kutatók már 700 tesla környékén számítottak, de végül ennek majdnem a dupláját, 1200 teslát sikerült a robbanás előtt mérni. (Forrás: Freethink)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.