Meghalt az első koronavírusos beteg Magyarországon

2020 / 03 / 15 / Felkai Ádám
Meghalt az első koronavírusos beteg Magyarországon
Egy 75 éves férfi vesztette életét, hivatalosan ő a járvány első hazai áldozata.

A koronavirus.gov.hu közleménye szerint Vasárnap sajnálatos mód elhunyt egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba, a beteg a kórházba szállítás után vesztette életét.

A kormányzati tájékoztató oldal (koronavirus.gov.hu) szerint jelenleg 32 fertőzöttet regisztráltak hazánkban, 1 beteg felgyógyult, egy másik pedig tehát sajnos elhunyt. Állampolgárság szerint 9 iráni, 1 brit és 22 magyart ápolnak az országban.

Globálisan a vírus átlépte a 156000 fertőzöttet, 5800 felett jár az elhunytak száma.

Európában különösen rossz a helyzet Olaszországban, ahol a WHO tegnapi jelentése szerint 17000-nél is több fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 2547-et tegnap vettek nyilvántartásba. Olaszországban eddig 1268-an vesztették életük, ebből 252-en tegnap.

A koronavírus azonban Spanyolországban is terjed: ott csak tegnap 1200-nál is több fertőzöttet regisztráltak, és a COVID-19 következtében összesen 120-an vesztették az életük.

A fertőzöttek száma azonban Franciaországban és Németországban is 3000 felett jár már.

 

(Kép: Pixabay)

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.