Megismétlődhetnek a tavalyi erdőtüzek Brazíliában

2020 / 08 / 02 / Felkai Ádám
Megismétlődhetnek a tavalyi erdőtüzek Brazíliában
Ha a mostani júliust vetjük össze a tavalyival, azt láthatjuk, hogy idén sokkal több erdőtűz pusztít.

Számokra lefordítva mindez a brazil űrhivatal adatai szerint 6803 megfigyelt tűzesetet jelent, ami 28 százalékos emelkedés az előző év ugyanezen hónapjához képest – írja a BBC. Bolsonaro elnök bátorította egy ideig a medencében a mezőgazdasági és bányászati célú erdőirtást, de a nemzetközi befektetői nyomásra júliusban a kormánya már tűzgyújtási tilalmat vezetett be a régióban.

A mostani adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy megismétlődhetnek az esőerdőt tavaly augusztusban és júliusban tomboló, az egész világot sokkoló tűzvészek.

Ane Alencar, az ország Amazon Environmental Research Institute nevű szervének tudományos igazgatója az adatokat egyenesen rémséges előjelnek nevezte. Az igazgató szerint a tüzek szempontjából az augusztus nehéz hónapnak igérkezik, a szeptember pedig annál is rosszabbnak tűnik.

Bolsonaro elnök egyébként sokat kritizálja Brazília környezetvédelmi szervét, az Ibamát, elsősorban a kivetett, magas büntetések miatt. Az elnök első hivatali évében ennek megfelelően csökkentek is a környezetvédelmi károkozás miatt kiszabott büntetések. A szervezet pedig alulfinanszírozottan működik.

(Kép: Flickr/David Mann)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.