Megjelent a horizonton a fizetős Facebook és Instagram

2023 / 02 / 20 / Bobák Zsófia
Megjelent a horizonton a fizetős Facebook és Instagram
Tesztelik a Metánál az előfizetési rendszert, ami az ígéretek szerint a felhasználók biztonságát védi a platformokon, havi ötezer forintért.

A Facebook anyavállalata, a Meta elkezdi tesztelni azt a szolgáltatást, ami a felhasználók online biztonságát és fiókjuk láthatóságának növelését szolgálja havi előfizetési díjért cserébe a cég platformjain. A Meta Verified elsősorban a tartalomkészítőket célozza, akik így a Meta ígérete szerint olyan előnyökhöz juthatnak, mint például a közösségeik kiépítésének elősegítése és az online jelenlétük sikeresebb megalapozása. Az előfizetési csomag azonban minden magánszemély számára elérhető lesz, 18 éven felül, amint bevezetésre kerül a szolgáltatás.

A Meta Verified Instagramon és Facebookon is tartalmaz egy hitelesítési jelvényt, ami a fiók tulajdonosának személyazonosságát köti össze a hivatalos személyazonosító okmányokkal, proaktív fiókvédelmet, a támogatási szolgáltatásokhoz való hozzáférést és megnövelt elérhetőséget és láthatóságot. A csomag ezáltal biztosítja az előfizetőknek a védelmet az online személyiséglopástól, lehetővé teszi, hogy ne chatbotokkal, hanem hús-vér Facebook dolgozókkal beszélhessék meg a fiókkal kapcsolatos problémáikat és kiemelkedő helyet kaphat az oldaluk a keresések és ajánlások között - írja a Meta.

A Meta Verified ezen a héten kerül bevezetésre, de csak limitált körben: egyelőre Ausztráliában és Új-Zélandon teszik elérhetővé a szolgáltatást. A webes és mobilos verziók árai eltérnek majd: előbbit havi 11,99 dollárért (4300 forint) tudják megvásárolni a felhasználók, utóbbihoz 14,99 dollárért (5400 forint) juthatnak hozzá egy hónapra Androidos és iOS-es verzióban is. A csomagra Facebookon és Instagramon is közvetlenül a platformon lehet előfizetni. A Meta leírása alapján a szolgáltatás használatának megkezdéséhez bizonyos fiókaktivitási feltételeknek meg kell felelni, valamint a hitelesítéshez be kell mutatni a hivatalos személyazonosító okmányokat.

A már hitelesített fiókok tulajdonosai számára nem jelent semmilyen plusz feladatot vagy változást az előfizetési rendszerre való áttérés.

A profil változtatása azonban komplikáltabbá válik, amennyiben egy előfizető szeretne változtatni a profilhoz tartozó nevén, adatain vagy fotóján, minden esetben újból végig kell haladnia a Meta Verified jelentkezési procedúráján. A tesztidőszak után a csomagot szélesebb körben is elérhetővé teszik, de azt még nem lehet tudni, hogy Magyarországra mikor érkezik meg a szolgáltatás.

(Fotó: Unsplash/Steve Johnson)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Érkezik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású cement Európába
Érkezik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású cement Európába
Az ír Ecocem cementje 70%-kal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár a gyártó szerint és a segítségével a cementipar sokkal fenntarthatóbbá válhat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.