Megnéztük a Honvédség hatalmas teherautóit és egzotikus járműveit

2022 / 10 / 28 / Felkai Ádám
Megnéztük a Honvédség hatalmas teherautóit és egzotikus járműveit
A most megrendezésre került esemény a tavaszi hasonló bemutatónap megismétlése volt – mint kiderült, rengeteg embert érdekelnek a honvédség járművei, ráadásul a szervezők érdekes programokkal készültek.

Mi is meghívást kaptunk az október közepén megrendezett katonai logisztikai bemutatónapra. Az eseményt Budapesten, a Magyar Honvédség (MH) Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén rendezték meg, egy nagyobb füves területen. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) sajtóközleményből megtudtuk azt is, hogy a mostani már egy felturbózott változat, az eseményt eredetileg a áprilisban, a Logisztika Napja alkalmából szervezték meg, akkor azonban olyan sok érdeklődő akadt, hogy sajnos nem tudtak fogadni mindenkit, vagyis most az akkor kimaradók is esélyt kaphattak. Számszerűsítve tavasszal nagyjából 200, most pedig 300 középiskolás vett részt ezeken a programokon.

Rövid beszámolónk az eseményről: a helyszínt az Örs vezér térről könnyű megközelíteni, így gyorsan oda is értünk reggel 9-re, amikor már rengeteg középiskolai osztály akadt a helyszínen. Nem tudom, ki hogy van vele, de emlékeim szerint engem a logisztika relatíve hidegen hagyott középiskolás éveimben, itt azonban hatalmas járművek, a Honvédség mentőautója, fegyverek és egyéb érdekességek kerültek bemutatására. Mikor mi odaértünk, kutyás bemutatót tartottak.


Forrás: KRPR.hu

Jómagam a négyéves fiammal érkeztem, aki amúgy is hihetetlen érdeklődést tanúsít minden jármű iránt, így már a látványtól is a mennyekben érezte magát. Egy gyors regisztráció után (ami egyébként feszes, katonás rendben zajlott), meg is leshettük a kiállított eszközöket: a versenyt a fiam számára a honvédség Mercedes Sprinter mentőautója nyerte, amely felszereltségében az OMSZ kocsijainak megfelelője, csak zöldre festették. Emellett viszont akadt még Toyota Hilux (szállítmány kísérő), MAN HX32 MVJ, Mercedes G300, Renault 10t tehergépkocsi is. Igazán érdekes volt még a kétéltű szállítójármű is, sőt az a búvárcsónak, amit a kommandós filmekben látni.

A programlehetőség a tavaszi másfélszerese volt, és ennek eredményeként láthatóan senki sem unta magát a középiskolások közül. Mint azt a közlemény írja:

„A kiállítók között, hasonlóan a tavaszi rendezvényhez megtalálható volt a házigazdaként jelen lévő Anyagellátó Raktárbázis, akik fegyverzeti és katonai ruházati bemutatóval, Airsoft lövészettel és számos honvédségi gépjármű bemutatásával készültek. A Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzósátrában használaton kívüli fegyverekkel és a lézerlövészettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Katonai Közlekedési Központ többek között különböző tehergépjárműveknek bemutatójával készült. Jelen volt a Légijármű Javítóüzem is, akik egy mérésügyi laborgépjárművel, egy interaktív bemutatófülkével, valamint egy légijárművek sérüléseinek javítására berendezett konténerrel érkeztek a helyszínre.”

A katonai logisztika jellegéből adódóan a programok azokat is érdekelhették, akik nem kifejezetten fegyverbolondok, és összességében nagyon jól éreztük magunkat. A szakemberek ráadásul nagyon türelmesen, sőt lelkesen mutatták be az eszközöket.

(Kép: Rakéta/Felkai Ádám)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.