Megszűnik a Twitter – a közösségi oldal neve "X" lesz

2023 / 07 / 24 / Bodnár Barna
Megszűnik a Twitter – a közösségi oldal neve
Elon Musk a Twitteren tette közzé vasárnap, hogy a platform nevét „X”-re változtatja, és a korábbi, kék madarat ábrázoló logó is hamarosan végleg eltűnik, „lángvágóval vágják majd le az irodaépületekről.”

A hírek szerint Musk tegnap este emailt is küldött a Twitter alkalmazottainak, amelyben közölte velük, hogy a cég neve X lesz, és hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy twitteres emailcímről küld üzenetet. Az is kiderült, hogy a Twittert hivatalosan is X corp-ra keresztelik át.

Ami az új logót illeti, Musk először egy GIF-et, vagyis mozgó képet posztolt, amely Sawyer Merritt-től, egy Twitter-felhasználótól származott, aki felajánlotta a logót, és azt mondta, hogy ezt egy régebbi, azóta megszűnt podcastjához használta. Musk azt mondta, hogy a „minimalista art deco” logót választja, de később valószínűleg még finomítani fognak a grafikán. Linda Yaccarino, a Twitter vezérigazgatója is megosztotta a logót, mondván: „X itt van! Csináljuk." Jelenleg Musk saját profilképeként is a szóban forgó X-et használja. Ugyanebben a tweet-sorozatban Musk felhasználói szavazásra bocsátotta azt is, hogy a platform alapértelmezett színe a jól ismert kék helyett fekete legyen-e a jövőben.

Az „X” betű szinte mindenben szerepel, amihez Musknak köze volt az elmúlt két évtizedben. Többek között X.com volt a Paypal eredeti neve, a milliárdos űrkutatási cégét SpaceX-nek hívják, aztán ott a Tesla Model X nevű autója, illetve a nemrégiben alapított xAI, mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó vállalat is.

Az arculat és a logó megváltoztatása persze közel sem az egyetlen módosítás, amit Elon Musk végrehajtott, amióta tavaly októberben megvette a Twittert 44 milliárd dollárért. Drasztikusan csökkentette például a cégnél dolgozók létszámát, új szabályokat hozott, illetve törölt el, amelyek nem csak az oldalt használókat zavarták össze, de gyakran akadozó szolgáltatáshoz is vezettek.

Musk egyébként többször nyíltan beszélt arról is, hogy a Twitter akár csődöt is jelenthet, ebben a hónapban nyilvánosságra hozta, hogy a platform továbbra is veszteséges a hirdetési bevételek 50 százalékos csökkenése és a cég súlyos tartozásai miatt.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.