Megvan az app, ami lenyomhatja a TikTokot, gyorsan le is másolták a kínaiak

2022 / 09 / 20 / Pőcze Balázs
Megvan az app, ami lenyomhatja a TikTokot, gyorsan le is másolták a kínaiak
Annyira népszerű lett a BeReal nevű fotómegosztó alkalmazás, hogy még a világ legtöbb letöltéssel büszkélkedő appjának, a TikToknak a tulajdonosait is megijeszthette. A BeReal koppintása, a TikTok Now már Magyarországon is elérhető.

Több mint három és félmilliárdszor töltötték le a rövid videóiról ismert TikTokot, ilyen eredménnyel pedig korábban csak a Facebook anyavállalatához, a Metához tartozó közösségi appok, mint a Facebook, az Instagram vagy a WhatsApp büszkélkedhettek. Most azonban kivételesen nem arról érkeznek hírek, hogy Mark Zuckerbergék vagy a YouTube vezetői hogyan próbálják lelassítani a kínai tulajdonú TikTok növekedését, illetve hogyan szeretnének profitálni abból, hogy a rövidke videók egyre több felhasználót szögeznek a mobilja elé.

Most a TikTok állt be a másolók sorába

A TechCrunchon olvasható hír szerint a BeReal nevű appra reagálva a kínaiak világszerte elérhetővé tették új alkalmazásukat, a TikTok Now-t, egyelőre javarészt iPhone-tulajdonosok számára. A BeReal egy végtelenül egyszerűnek tűnő ötlettel vált népszerűvé: a túlidealizált, túlretusált közösségi tartalmakkal szemben a valódiságra helyezi a hangsúlyt. A felhasználók kapnak egy értesítést a programtól, hogy "Itt az ideje valódinak lenni", majd két percük van lőni egy képet, bárhol is járjanak épp. Két perc pedig nem elég arra, hogy leszaladjunk egy csokor tulipánért, bevessük az ágyat, majd készítsünk egy gőzölgő tejeskávét a "tipikus reggelünk" megörökítéséhez. Maradnak a villamoson, a dohányboltban vagy a vécén lőtt képek, ráadásul egyszerre az előlapi és a hátlapi kamera szemszögéből. Szintén a platform vonzerejéhez tartozik, hogy egyelőre nincsenek reklámok, ám tizenöt millió felhasználó fölött már lassan a költségek, ahogyan a monetizálási kérdések is egyre égetőbbek lesznek; állítólag hirdetések helyett előfizetéshez kötnék bizonyos új elemek használatát.

A TikTok előtt már az Instagramnál is megpróbálták lemásolni a BeRealt a Candid Challenges nevű megoldásukkal, és ez nem meglepő: mivel a nagy tech vállalatok a növekvő politikai nyomás miatt egyre kevésbé gondolkodhatnak felvásárlásokban, így marad a legizgalmasabb ötletek koppintása. Ezt támaszthatja alá, hogy Casey Newton Platformer hírlevele szerint a Meta radikálisan visszavágta az új termékek kifejlesztésével foglalkozó csapatát, a megmaradó szakembereknek pedig egy feladatuk van: kezdjenek valamit a TikTokot felfuttató rövid videókkal, mert állítólag az Instagramon nem igazán mennek.

(Fotó: Getty Images/NurPhoto, Unsplash/maxzzrezz)

A TikTok beépített böngészője mindent lát, amit a felhasználók gépelnek Egy friss kutatás szerint a népszerű videómegosztó beépített böngészőjében van egy olyan kód, amelynek segítségével a TikTok láthatja, hogy milyen billentyűket nyomnak le a felhasználók, de nem lehet tudni, hogy a funkciót aktívan használják-e valamire.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
A Microsoft véletlenül kiszivárogtatta, hogy mik a tervei az Xbox-szal, de még azt is, hogy felvásárolnák a Nintendót
Rossz fájlokat tölthettek fel a bíróságnak egy perhez kapcsolódóan.
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
Elon Musk vállalata megkapta az engedélyt, hogy chipeket ültessen az emberek agyába
A Neuralink reményei szerint az általuk fejlesztett agy-számítógép interfész segít majd a lebénult embereknek abban, hogy a gondolataikkal irányíthassák a számítógépet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.