Mennyire és miért problémás a Temu térnyerése?

2024 / 06 / 19 / Raketa.hu
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Június első adásának a középpontjában a technológiai világ aktuális dilemmái álltak, a fékezhetetlen vásárlási vágytól a mesterséges intelligencia (MI) és a szerzői jogok viszonyán át egészen a parafáig. McMenemy Márk és Marvin vendége kollegánk, Pőcze Balázs volt.

Mostanra három meghatározó technológiai nagyvállalat, a Google, az Apple és az OpenAI is elárulta, hogy milyen tervei vannak az MI-vel kapcsolatban, június elején azonban két fontos, azóta is megválaszolatlan kérdéstől volt hangos a sajtó: meddig fogja a Google azt javasolni, hogy tegyünk ragasztót a pizzára és együnk kavicsokat, illetve mikor derül ki, hogy az OpenAI ellopta-e Scarlett Johansson hangját, vagy sem.

Márk, Marvin és Balázs emellett arról is beszélgetett a közel másfél órás műsorban, hogy mit tesz Brüsszel és mit tehetünk mi a Temu térnyerése ellen, miért aggályos a Samsung szervizprogramja, ahogyan arról is, hogy a parafa-e az új műanyag, a következő farmerunkhoz az utcavégi üvegházban terem-e majd a gyapot, illetve Billie Eilish lemezei valóban annyira környezetbarátak-e, mint állítja.

(Borítókép: Getty Images/Rakéta.hu)


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.