Menstruációkövető applikációval jelentkezett a L’Oréal

2021 / 09 / 11 / Perei Dóra
Menstruációkövető applikációval jelentkezett a L’Oréal
A bőr az egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk, amely életünk során számos változáson keresztülmegy, többek között az ösztrogén és a tesztoszteron hatására. Ezek a hormonok befolyásolják a faggyútermelést is, amely a pubertás során a bőrváltozások elsőszámú okozója.

Ezen mirigyek termelése a menstruációs ciklus során is változhat, azonban még mindig nehéz feltérképezni, hogy a hormonok ingadozása hogyan befolyásolja a bőr állapotát ebben az időszakban. Éppen ezért a L’Oréal együttműködésre lépett a Clue nevű femtech alkalmazással, hogy továbbfejlessze a vásárlók tudományos ismereteit a bőr egészsége és a menstruációs ciklus összefüggéseiről.

A Cluenak jelenleg több mint tizenkétmillió felhasználója van, százkilencven országban: ez a partnerség összefogja a L'Oréal bőrápolási szakértelmét és beautytech ambícióit a Clue vezető szerepével a reproduktív egészség és az adatvezérelt technológia területén. A Clue mindemellett együttműködik a L’Oréal Aktív Kozmetikai Divíziójával és klinikai szakértőivel is, hogy tudományosan megalapozott új tartalmakat dolgozzanak ki a menstruációs ciklusról és a bőr egészségéről a www.helloclue.com webhelyen.

Barbara Lavernos, a L’Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató helyettese szerint izgatottan várják a közös munkát, mivel a L’Oréal-nál szilárd meggyőződésük, hogy az innováció, amelyet az emberek szépségének és jólétének növeléséért megvalósítanak, az a tudomány és a technológia kereszteződésében rejlik.

A partnerséggel nem csupán úttörő szerepet kívánnak betölteni a tudományos innovációban, de céljuk, hogy a lehető legjobb személyre szabott bőrápolási rutinokat dolgozzák ki vásárlóik számára

a bőrük egészségével, szépségével és wellness törekvéseikkel kapcsolatban, figyelembe véve a menstruációs ciklusukat a pubertástól a menopauzáig.

Myriam Cohen-Welgryn, a L’Oréal Aktív Kozmetikai Divíziójának elnöke hozzátette, hogy részlegük szoros kapcsolatban áll világszerte vezető klinikai szakértőkkel. Örömükre szolgál, hogy egyesítik erőiket a Clue-val, és összehozzák a bőrgyógyászokat, endokrinológusokat és nőgyógyászokat, hogy bővítsék a hormonális ciklusokhoz kapcsolódó bőrproblémákról szóló ismereteket. Ennek köszönhetően jobban megérthetik a nők igényeit és hozzásegíthetik őket az egészségesebb bőr eléréséhez.

A Clue társ-vezérigazgatója, Audrey Tsang úgy véli, hogy a bőr változásai az egyik leginkább nyomon követett kategória a Clue alkalmazásban a menstruációs ciklus és a menstruációs tünetek mellett, ezért pontosan tudják, hogy ez milyen fontos a nőknek. A L’Oréal bőrápolás terén szerzett mély tudományos ismereteiknek köszönhetően új és hasznos információkat nyújthatnak nem csupán a Clue felhasználóinak, de minden fogyasztónak arról, hogy a menstruációs ciklus milyen hatással lehet a bőrre.

(Forrás: L'Oréal, Clue, fotó: L'Oréal, Unsplash/Ava_Sol)

További cikkek a témában:

Szépségápolás a Covid idején Végre egy kütyü, amiből a bőröm is profitálhatott: a Foreo Bear mikroáramos arcfeszesítő készüléke a koronavírussal egyszerre érkezett az életembe, előbbi viszont jelentem, kiütéssel győzött, és új életet lehelt megviselt arcbőrömbe.

"Arcfelismerő-garanciát" vállal egy szépészeti klinika a plasztikai műtétekre Sokan panaszkodnak arra, hogy mondjuk egy szájfelöltés vagy más, az arcon történő beavatkozás után nem működik telefonjuk arcfelismerő funkciója. Egy londoni klinika ezért mostantól "arcfelismerő-garanciát" ad klienseinek.

Érezni tanul a mesterséges intelligencia Méghozzá egy vállalkozónő jóvoltából: az érzelemfelismerő mesterséges intelligencia egyelőre nem olyan pontos, mint az ember, de dolgoznak rajta. Emellett számos jogi kérdés sem tisztázott még.  


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.