Mesterséges intelligenciával turbózta fel az újévi tűzijátékot Ausztrália

2023 / 12 / 31 / Bobák Áron
Mesterséges intelligenciával turbózta fel az újévi tűzijátékot Ausztrália
Aki korán szeretné elkezdeni az új év ünneplését, megteheti, hiszen Ausztráliába már magyar idő szerint délután 2-kor beköszönt 2024, a készítők ígérete szerint nem is akárhogy.

A Sydney-i újévi ünnepség évek óta az egyik legnépszerűbb szilveszteri célpont a turisták körében - nem is véletlenül, hiszen Ausztrália az első nagyobb ország, ahova beköszönt az új esztendő. A szervezők alaposan ki is használják a földrajzi elhelyezkedésből fakadó előnyüket, idén például nem kevesebb, mint egymillió embert várnak a Sydney-i öbölbe, ahol több órás programmal fogadják az ünneplő tömeget.

A News.com.au szerint ennek idén - a világon egyedülálló módon - a részét képezi egy négyórás fényshow is, amelynek keretében a mesterséges intelligencia által generált képeket fognak kivetíteni a Harbour Bridge pilléreire.

Természetesen a hagyományos tűzijáték sem marad el, a szervezők több mint 58 ezer rakétával készülnek az év utolsó napjára, amit két ütemben lőnek el: először ausztrál idő szerint este 9-kor (ez Magyarországon délelőtt 11-kor lesz) egy kilenc perces műsorral tüzelik fel a tömeget, majd éjfélkor (magyar idő szerint délután 2-kor) egy 12 perces koreográfiával ünneplik meg 2024 beköszöntét.

Aki az olvasóink többségéhez hasonlóan jelenleg Magyarországon tartózkodik, az aligha fog már odaérni idei tűzijátékra, hiszen Sydney-be a legrövidebb repülőút is több mint 21 órába telik, azonban akik mégsem akarnak lemaradni a látványos programról, azoknak jó hír lehet, hogy a szervezők mindkét tűzijátékot élőben közvetíti a kifejezetten erre a célra létrehozott honlapon, ami ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Getty Images)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Évekig tartotta magát ez a tévhit, talán arra is van magyarázat, hogy miért.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.