Mezőgazdasági munkások repülhetnek a földek felett a nekik tervezett eVTOL-lal

2022 / 08 / 23 / Bobák Zsófia
Mezőgazdasági munkások repülhetnek a földek felett a nekik tervezett eVTOL-lal
A gyártócég nem légitaxinak vagy különleges luxus személyszállítónak szánja az egészen egyszerű felépítésű járművet, hanem arra, hogy könnyebben szemmel tarthassák a gazdák a földjeiket.

Az amerikai Ryse Aerotech cég Recon nevű elektromos légi közlekedési eszköze pontosan meghatározott céllal és vásárlókörnek készült: elsősorban arra szánták a tervezői, hogy pilótaengedély nélkül is használni lehessen olyan feladatok elvégzésére, amelyeknél kevésbé számít a hatótáv, a teherbírás vagy a látványos külalak, a lényeg inkább az, hogy a jármű könnyedén elszállítsa a tulajdonosát A pontból B pontba a levegőben, vagyis kiváltsa a nehéz terepen való közlekedést.

Az eVTOL hat propelleres, hat cserélhető akkumulátoros, könnyű alumínium vázas szerkezetének maximális sebessége 90 km/h, egy feltöltéssel maximum 25 percet képes a levegőben tölteni és egy-kétszáz méteres magasság fölé nem emelkedik, valamint utasok szállítására sem alkalmas egy ülőhelyes kialakítása miatt, de a cég szerint mezőgazdasági ellenőrzési munkák elvégzésére éppen a szimpla struktúra miatt ideális: egyszerűsége miatt könnyen kezelhető, így bárki megtanulhatja az irányítását és lecserélheti rá a talajon haladó, a nehéz terepen esetleg elakadó vagy nehézkesen haladó járműveit.

A Recon első emberes tesztrepülésére júniusban került sor és a cég tervei szerint kereskedelmi forgalomba jövőre kerül a jármű. A New Atlas hírei szerint körülbelül 150 000 dollár vagyis 62 millió forint körüli árra számíthatnak majd azok a gazdák (vagy bármelyik más vásárló), akik futurisztikus módon szeretnék végezni a ellenőrzési munkákat a földjeiken.

(Fotó: Ryse Aerotech)

Íme a papíron pásztoroknak tervezett „agrikopter”, ami valójában egy egyszemélyes légitorpedó A tervezői kifejezetten mezőgazdasági munkakörbe szánják a Ryse Recon multikoptert, amivel szerintük sokkal könnyebb lenne felügyelni egy borvidék szőlőültetvényeit, vagy egy nyáj mozgását.


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.