Mezőgazdasági munkások repülhetnek a földek felett a nekik tervezett eVTOL-lal

2022 / 08 / 23 / Bobák Zsófia
Mezőgazdasági munkások repülhetnek a földek felett a nekik tervezett eVTOL-lal
A gyártócég nem légitaxinak vagy különleges luxus személyszállítónak szánja az egészen egyszerű felépítésű járművet, hanem arra, hogy könnyebben szemmel tarthassák a gazdák a földjeiket.

Az amerikai Ryse Aerotech cég Recon nevű elektromos légi közlekedési eszköze pontosan meghatározott céllal és vásárlókörnek készült: elsősorban arra szánták a tervezői, hogy pilótaengedély nélkül is használni lehessen olyan feladatok elvégzésére, amelyeknél kevésbé számít a hatótáv, a teherbírás vagy a látványos külalak, a lényeg inkább az, hogy a jármű könnyedén elszállítsa a tulajdonosát A pontból B pontba a levegőben, vagyis kiváltsa a nehéz terepen való közlekedést.

Az eVTOL hat propelleres, hat cserélhető akkumulátoros, könnyű alumínium vázas szerkezetének maximális sebessége 90 km/h, egy feltöltéssel maximum 25 percet képes a levegőben tölteni és egy-kétszáz méteres magasság fölé nem emelkedik, valamint utasok szállítására sem alkalmas egy ülőhelyes kialakítása miatt, de a cég szerint mezőgazdasági ellenőrzési munkák elvégzésére éppen a szimpla struktúra miatt ideális: egyszerűsége miatt könnyen kezelhető, így bárki megtanulhatja az irányítását és lecserélheti rá a talajon haladó, a nehéz terepen esetleg elakadó vagy nehézkesen haladó járműveit.

A Recon első emberes tesztrepülésére júniusban került sor és a cég tervei szerint kereskedelmi forgalomba jövőre kerül a jármű. A New Atlas hírei szerint körülbelül 150 000 dollár vagyis 62 millió forint körüli árra számíthatnak majd azok a gazdák (vagy bármelyik más vásárló), akik futurisztikus módon szeretnék végezni a ellenőrzési munkákat a földjeiken.

(Fotó: Ryse Aerotech)

Íme a papíron pásztoroknak tervezett „agrikopter”, ami valójában egy egyszemélyes légitorpedó A tervezői kifejezetten mezőgazdasági munkakörbe szánják a Ryse Recon multikoptert, amivel szerintük sokkal könnyebb lenne felügyelni egy borvidék szőlőültetvényeit, vagy egy nyáj mozgását.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.