Mi szalad ott? Egy cápa!

2020 / 01 / 23 / Felkai Ádám
Mi szalad ott? Egy cápa!
A most felfedezett négy faj az uszonyait használja lábként, és így közlekedik nem csak a korallzátonyokon, de apály idején akár a szárazföldön két vizes terület között is.

Ezek a fajok a cápák evolúciójának a legújabb termékei – az őket felfedező tudósok szerint. Persze ez is azt jelenti, hogy a legközelebbi közös ősük ágától kilencmillió évvel ezelőtt váltak el. A felfedezést közzétevő tanulmány szerint az uszonyukon sétálgató cápafajok száma ezzel a néggyel együtt kilencre nőtt, de a tudósok újabb hasonló állatok felfedezésére számítanak a jövőben.

Mindez sokakat nyugtalansággal tölthet el, hiszen a mi őseink is pont így kezdték, mikor elhagyták a sós vizet.

Mikor pedig amúgy is annyi a probléma az életben, már csak az hiányzik, hogy az embert egy hatalmas fehér cápa rántsa be egy sikátorba.

A kutatók szerint viszont kár izgulni, ezek a halak egy méternél is rövidebbek, és rákfélékkel meg puhatestűekkel táplálkoznak. A zsákmányukat azonban könnyebben levadászhatják azáltal, hogy nem úsznak, hanem sétálnak, és hogy bírják az alacsony oxigéntartalmú környezetet.

(Kép: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.