Mi szalad ott? Egy cápa!

2020 / 01 / 23 / Felkai Ádám
Mi szalad ott? Egy cápa!
A most felfedezett négy faj az uszonyait használja lábként, és így közlekedik nem csak a korallzátonyokon, de apály idején akár a szárazföldön két vizes terület között is.

Ezek a fajok a cápák evolúciójának a legújabb termékei – az őket felfedező tudósok szerint. Persze ez is azt jelenti, hogy a legközelebbi közös ősük ágától kilencmillió évvel ezelőtt váltak el. A felfedezést közzétevő tanulmány szerint az uszonyukon sétálgató cápafajok száma ezzel a néggyel együtt kilencre nőtt, de a tudósok újabb hasonló állatok felfedezésére számítanak a jövőben.

Mindez sokakat nyugtalansággal tölthet el, hiszen a mi őseink is pont így kezdték, mikor elhagyták a sós vizet.

Mikor pedig amúgy is annyi a probléma az életben, már csak az hiányzik, hogy az embert egy hatalmas fehér cápa rántsa be egy sikátorba.

A kutatók szerint viszont kár izgulni, ezek a halak egy méternél is rövidebbek, és rákfélékkel meg puhatestűekkel táplálkoznak. A zsákmányukat azonban könnyebben levadászhatják azáltal, hogy nem úsznak, hanem sétálnak, és hogy bírják az alacsony oxigéntartalmú környezetet.

(Kép: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.