Mi történik, ha egy fekete lyuk elnyel egy bolygót? 2021 / 11 / 20 / Felkai Ádám

A forgatókönyv egyszerű: a Sagittarius A* egy nagyon fényes és kompakt rádióforrás a Tejútrendszer magjában, közel a Nyilas és a Skorpió csillagkép határához, melynek közelében valószínűleg egy nagyon nagy tömegű fekete lyuk található. Ezen feltételezett fekete lyuk közelébe „téved” véletlen egy csillagrendszer, és a fekete lyuk borzalmas gravitációs ereje kiszakítja a rendszer egyik planétáját, és elkezdi maga felé vonzani. Tegyük fel, a bolygó jól bírja a terhelést, és egyben marad, mi pedig valami csoda folytán ott állunk a felszínen! Milyen látványban lenne részünk, miként torzulna el az égbolt a fejünk felett, miközben szétszakad a téridő? A gravitációs vonzás végül kibírhatatlan, a bolygó darabokra hullik, végül pedig a szingularitás vár a szerencsétlen planétára, amely minden utazás végállomása: ez szó szerint az idők végzete. (Fotó: Flickr/@hipydeus)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Először térképezték fel egy exobolygó belsejét és a kutatás közben kiderült, hogy a nagy méretük ellenére rendkívül kis tömegű “puffadt bolygók”, azaz a vattacukorbolygók hogyan szerezhették furcsa formájukat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.