Tudod, miért kúpos a vonat kereke? És miért úgy kúpos, ahogy? 2022 / 01 / 12 / Rácz Tamás

Bizonyára mindenkinek feltűnt már, aki sokáig unatkozott egy vasútállomáson a vonatjára várva, hogy a vonatok kerekei nem hengeres hanem kúpos kialakításúak. Aki egy kicsit el is mélázott azon, hogy vajon miért, és van egy kis műszaki érzéke, arra is biztosan hamar rájött, hogy miért van ez így. Akik még sosem gondolkodtak el ezen a problémán, esetleg észre se vették, hogy kúpos a vonatkerék, netán a dolog két magyarázata közül csak az egyikre jöttek rá, nézzék meg ezt a remek kis videót és minden világossá válik! (A remek animációknak hála angolul se kell érteni az aha-élményhez.)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A nagy hódító iszonyatos végzete – élve temethették el Nagy Sándort
A nagy hódító iszonyatos végzete – élve temethették el Nagy Sándort
Nagy Sándor a teste a halála után hat nappal sem indult oszlásnak – akkor azt gondolták, hogy azért mert tényleg isten volt. Akadnak tudósok akik szerint ennél prózaibb volt az ok: az uralkodó akkor még élt, és így is temették el.
Világhírű magyar-amerikai pszichológus munkássága előtt tiszteleg a Google
Világhírű magyar-amerikai pszichológus munkássága előtt tiszteleg a Google
A Google Csíkszentmihályi Mihály szeptember 29-ei születésnapját ünnepli a főoldalra kihelyezett animált grafikával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.