Milyen messzire repülne egy eldobott labda egy másik bolygón? 2022 / 01 / 11 / Bobák Zsófia

Dr. James O'Donoghue, korábban a NASA, jelenleg a JAXA tudósa, munkája során az exobolygóknak és a Naprendszer óriásbolygóinak, az Uránusz, Neptunusz, Jupiter és Szaturnusz atmoszférájának kutatásával foglalkozik, beleértve az Uránusz ionoszférájának, a Jupiter jellegzetes légköri képződményének, a Nagy Vörös Foltnak vagy éppen a Szaturnusz gyűrűinek közelebbi feltérképezését. Emellett a szabadidejében egy egyedi "hobbinak" hódol, amivel már díjat is nyert: animációkat készít csillagászati témákkal kapcsolatban, például bemutatja a bolygók mozgásának, sebességének, méreteinek sajátosságait, vagy olyan elméleti kérdésekre próbál választ adni, amelyek kívül esnek ugyan a gyakorlati alkalmazási területen, de érdekes perspektívába helyezik a minket körülvevő világot. Mi történne például, ha eltűnne az összes tenger és óceán a Föld felszínéről? Mekkora sebességre kellene gyorsulnia egy rakétának ahhoz, hogy elhagyja a különböző bolygók légkörét? Milyen gyorsan érne le egy labda a bolygók felszínére, ha egy kilométer magasságból leejtenénk? A legújabb videó hasonlóan speciális témát mutat be: ha más égitesteken játszanánk labdajátékokat, és messzire hajítanánk a sporteszközt, vajon az milyen távolságba jutna a Marson az Uránuszon, a Vénuszon, vagy más bolygókon? A kiinduló sebesség minden esetben 72,4 km/h, a légellenállás viszont nincs a számításokba kalkuláva. (Fotó: NASA)
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.