Minden gyerek álma ez a szuper, barkács, működőképes fa-Lamborghini 2021 / 08 / 01 / Felkai Ádám

A Sián Roadster egy hibrid Lamborghini, amelybe a cég legerősebb motorját, egy V12-es szörnyet építettek, melynek köszönhetően a gép végsebessége a ködös távolban, 350 km/h felett van, a gyorsulása pedig álló helyzetből százra mindössze 2,9 másodpercet vesz igénybe. Ebből a kocsiból mindössze 19 készült, és valószínűleg ritkán válik gyerekjátékká. Trương Văn Đạo, aki amolyan faművész, azonban 65 nap alatt kifaragta a fiának a kocsi élethű mását. Pontosabban nem kifaragta, hanem összerakta. A gyerekméretű, házi barkács Sián Roadster javarészt fadarabokból készült (még a kerekek is az abroncson kívül), amelyet az apa egymáshoz ragasztott, és végül lecsiszolt. A gyerekre méretezett jármű (relatíve kényelmesen akár egy felnőtt is elfér benne) automata ajtókkal, működő, LED fényszórókkal és hátsó lámpákkal is fel lett szerelve, és természetesen autóként is működik: nem lábbal vagy pedállal kell hajtani. Igaz, a sebessége meg sem közelíti a mintaképül szolgáló fenevadét, de egy fából készült gyerekjátéktól ilyesmit valószínűleg senki nem is vár el. Egyébként majdnem minden elem (az elektronika például nyilván nem) egyedi készítésű, a lelkes apa (akinek nem ez az első ilyen projektje) a járműnek még az alvázát is maga készítette. A lenti videó akár meditálásra is alkalmas timelapse felvételén pedig azt tekinthetjük meg, ahogy a remekmű összeáll. Trương Văn Đạo egyébként valódi művésze a fának, érdemes követni a csatornáját (ND - Woodworking Art).
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.