Mintha csak magától lebegne a levegőben ez a tenyérnyi drón 2021 / 11 / 23 / Bobák Áron

A Dronut X1 készítője, a Cleo Robotics szerint "a világ első kétrotoros, légcsatornás drónja", ami azt jelenti, hogy a hagyományos drónoktól eltérően a propellerei nem a törzsön kívül, hanem a drón belsejében helyezkednek el. Az egyedi megoldás meglehetősen futurisztikus megjelenést biztosít az alig tenyérnyi méretű eszköznek, amit az ütközések elkerülése érdekében Lidar-rendszerrel és Snapdragon processzorral is elláttak, ami a gépi intelligenciáról gondoskodik. A ledes reflektorokkal és 4K-s kamerával felszerelt repülő "fánk" a gyártója szerint tökéletes megoldás szűk vagy veszélyes helyek feltérképezésére, speciális kialakításának köszönhetően pedig emberek közelében is biztonságosan használható, és az ütközéseknek is ellenáll. A drónt a gyártó honlapjáról lehet megrendelni, hagyományos drónokhoz képest meglehetősen borsos áron, ugyanis a Dronut X1 9800 dollárba, vagyis több mint 3,2 millió forintba kerül. (Designboom)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.