Mintha csak magától lebegne a levegőben ez a tenyérnyi drón 2021 / 11 / 23 / Bobák Áron

A Dronut X1 készítője, a Cleo Robotics szerint "a világ első kétrotoros, légcsatornás drónja", ami azt jelenti, hogy a hagyományos drónoktól eltérően a propellerei nem a törzsön kívül, hanem a drón belsejében helyezkednek el. Az egyedi megoldás meglehetősen futurisztikus megjelenést biztosít az alig tenyérnyi méretű eszköznek, amit az ütközések elkerülése érdekében Lidar-rendszerrel és Snapdragon processzorral is elláttak, ami a gépi intelligenciáról gondoskodik. A ledes reflektorokkal és 4K-s kamerával felszerelt repülő "fánk" a gyártója szerint tökéletes megoldás szűk vagy veszélyes helyek feltérképezésére, speciális kialakításának köszönhetően pedig emberek közelében is biztonságosan használható, és az ütközéseknek is ellenáll. A drónt a gyártó honlapjáról lehet megrendelni, hagyományos drónokhoz képest meglehetősen borsos áron, ugyanis a Dronut X1 9800 dollárba, vagyis több mint 3,2 millió forintba kerül. (Designboom)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
A Meta a Quest 3 megjelenésével egyre inkább elmossa a határokat a valódi és virtuális világ között, de a mesterséges intelligencia rendszereket több módon is felhasználja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.