Mintha csak magától lebegne a levegőben ez a tenyérnyi drón 2021 / 11 / 23 / Bobák Áron
A Dronut X1 készítője, a Cleo Robotics szerint "a világ első kétrotoros, légcsatornás drónja", ami azt jelenti, hogy a hagyományos drónoktól eltérően a propellerei nem a törzsön kívül, hanem a drón belsejében helyezkednek el. Az egyedi megoldás meglehetősen futurisztikus megjelenést biztosít az alig tenyérnyi méretű eszköznek, amit az ütközések elkerülése érdekében Lidar-rendszerrel és Snapdragon processzorral is elláttak, ami a gépi intelligenciáról gondoskodik. A ledes reflektorokkal és 4K-s kamerával felszerelt repülő "fánk" a gyártója szerint tökéletes megoldás szűk vagy veszélyes helyek feltérképezésére, speciális kialakításának köszönhetően pedig emberek közelében is biztonságosan használható, és az ütközéseknek is ellenáll. A drónt a gyártó honlapjáról lehet megrendelni, hagyományos drónokhoz képest meglehetősen borsos áron, ugyanis a Dronut X1 9800 dollárba, vagyis több mint 3,2 millió forintba kerül. (Designboom)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.