Mintha ott állnánk a Marson – a Perseverance elkészítette az eddigi legrészletesebb panorámaképet a vörös bolygóról 2022 / 09 / 16 / Felkai Ádám

Az alábbi felvételt a Perseverance marsjáró által készített 1118 önálló képből rakták össze, amelynek eredménye ez a 2,5 milliárd pixeles, lenyűgöző mozaik – ami ennek megfelelően a legrészletesebb panoráma, ahogy az emberiségnek rálátása nyílik egy idegen bolygó felszínére. A Perseverance jelenleg egyébként egy ősi folyó-deltát kutat, amely egykor vizet szállított a Jezero-kráterbe. Ahogy a víz eltűnt, rétegről rétegre üledékes kőzetet hagyott maga után. A NASA rover elemzi e sziklák felszínét, és mintákat gyűjt, hogy az egyszer majd visszajusson a Földre. Érdekesség, de egy új tanulmány épp arról számol be, hogy a Marson egykor sokkal több tó akadhatott, mint amit eddig feltételeztünk, sőt a tudósok azt sem zárják ki, hogy a vörös bolygó jégsapkái alatt még mindig akadhatnak sós, folyékony tavak, amelyek talán végső menedéket jelentenek a marsi élet mikrobiális formája számára. A mostani képre visszatérve: ezt két módon is megszemlélhetjük: vagy a lenti videó segítségével, vagy pedig ide kattintva elérhetjük a teljes képet, amely részleteit kedvünkre kinagyíthatjuk. Forrás: IFLScience, Vice
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
Mesterséges intelligencia alapú, képzeletbeli embereket kreál a Meta, amelyekkel beszélgethetünk
A Meta a Quest 3 megjelenésével egyre inkább elmossa a határokat a valódi és virtuális világ között, de a mesterséges intelligencia rendszereket több módon is felhasználja.
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Az iPhone megalkotója a ChatGPT atyjával dolgozik együtt az okostelefonok utódján
Jony Ive és az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a hírek szerint olyan projekten dolgoznak, ami nyugdíjba küldhetné az okostelefonokat, a tervükre pedig már egymilliárd dolláros támogatást is sikerült szerezniük a japán SoftBanktől.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.