Mintha valami nagyon furcsa erő szinkronizálná a távoli galaxisokat
Mintha valami nagyon furcsa erő szinkronizálná a távoli galaxisokat
2020 / 01 / 19 / Justin Viktor
A több millió fényévnyire lévő galaxisokat mintha hatalmas intergalaktikus struktúrák láthatatlan hálózata kapcsolná össze, mely arra kényszeríti őket, hogy szinkronba kerüljenek, méghozzá oly módon, amit nem képes magyarázni a mai asztrofizika. A felfedezések arra késztethetnek bennünket, hogy újragondoljuk az univerzum alapvető tulajdonságait.

Masszív struktúrák

"A megfigyelt koherenciának muszáj valamilyen kapcsolatban lennie a nagy léptékű struktúrákkal, mert az lehetetlennek tűnik, hogy a hat megaparsec (körülbelül 20 millió fényév) távolságban lévő galaxisok közvetlenül kölcsönhatásba lépjenek egymással" - mondta Hyeop Lee, a Korea Csillagászati ​​és Űrtudományi Intézet csillagásza.

Lee és munkatársai 445 galaxist tanulmányoztak a Földtől mért 400 millió fényév távolságon belül, és észrevették, hogy a Föld irányába forgó galaxisok közül soknak szomszédaik vannak, amelyek a Föld felé mozognak, míg az ellenkező irányba forgó galaxisok szomszédai távolodtak a Földtől.

Szinkronban

Számos esetben a csillagászok olyan galaxisokat figyeltek meg, amelyek úgy tűnt, hogy összekapcsolódtak és egymással szinkronban mozognak. Lee tanulmánya, amelyet az The Astrophysical Journal októberben tett közzé, megállapította, hogy galaxisok százai pontosan ugyanúgy forognak, annak ellenére, hogy fényévek milliónyi távolságra vannak egymástól.

Egy külön tanulmány , amelyet 2014- ben az Astronomy and Astrophysics folyóiratban publikáltak, szupermasszív fekete lyukakat talált egymással összehangolva, annak ellenére, hogy milliárd fényév távolságra vannak egymástól.

Kísérteties jelenségek

Míg a jelenlegi kozmológiai alapelvek megengedik az ősi csillagok kisebb méretű összehangolását és együtt-mozgását, a csillagászokat teljesen összezavarják a sokkal de sokkal nagyobb minták, a hatalmas távolságok mentén.

Mielőtt azonban bármilyen következtetésre juthatnának, vagy elméletet alkothatnának, további adatokra lesz szükségük.

(Forrás: Futurism Képek: )

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.