Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába

2023 / 09 / 22 / Támogatott Tartalom
Mobiltelefonnal készített fotók kerültek a Roadster nyomtatott kiadásába
A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket.

A Roadster kihívás

A negyedévente megjelenő utazási és életmódmagazin, a Roadster, a Samsunggal együttműködve izgalmas kalandra vállalkozott. A kiadó Player Media Group csapata meginvitálta a dél-koreai gyártóóriást egy technológiai kihívásra, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy napjaink mobiltelefonjai vajon professzionális fényképezőgépekként is megállják-e a helyüket, és megfelelnek-e az általuk készített fotók egy olyan színvonalas kiadvány minőségi elvárásainak, mint a nyomtatott Roadster magazin, vagy inkább csak online felhasználáshoz alkalmasak.

Samsung: fogd meg a söröm!

A Samsung erre a kihívásra a Samsung Galaxy Z Flip5 modelljével nevezett, amely egy könnyedén összehajtható és zsebbe csúsztatható készülék, ideális társunk lehet az utazások során, ezért a Roadster magazin legfrissebb, szeptember elején megjelent számában három cikk fényképeit is ezzel a modellel készítették el.

A magazin munkatársai különböző helyzetekben tesztelték a készülékeket: Nápolyban zömében a város látképét, épületfotókat, éjszakai életképeket, a budapesti Fleisher Restobarban ételfotókat, míg a kecskeméti repülőtéren portrékat és tárgyfotókat készítettek velük.

A projekt során két profi fotóssal, Pálfi Balázzsal (Egek ura c. cikk) és Puskás Nórával (Currybe forgatott frissesség c. cikk) vágott bele a Roadster csapata, míg a harmadik esetben Izing Róbert, a Roadster főszerkesztője vitte csatába Nápoly különleges pillanatainak megörökítéséhez a telefont.

A kísérlet végül mindkét fél nagy örömére sikerrel zárult, a kiadó csapata őszinte megelégedéssel tapasztalhatta meg, hogy a jövőben számos alkalommal élhetnek majd ezzel a lehetőséggel olyankor, amikor a körülmények olyan momentumokat szülnek, hogy nem feltétlenül lesz lehetőség professzionális eszközparkkal dolgozni.

Mit tud a készülék?

A telefon előlapi kamerájának felbontása 10,0 megapixel, a hátlapi kameráé 2x12,0 megapixel, a digitális zoommal tízszeres nagyítást érhetünk el. A videófelvétel felbontása UHD 4K (3840 x 2160), a lassítás 60 fps, de szuperlassított felvétel esetén ez az érték felugrik 960fps-re. A Galaxy Z Flip5 nagy teljesítményű kameráját mesterséges intelligencián alapuló megoldásokkal fejlesztették tovább, ezáltal minden fotó rendkívül élettelivé válik, szinte életre kel.

A Galaxy Z Flip5 és Galaxy Z Fold5 a vállalat forradalmi hajlítható szériájának ötödik generációs készülékei, a Flex zsanérnak köszönhetően még tovább fejlesztett formatervezéssel és kialakítással. Az új eszközök iránt világszerte óriási a kereslet, az előrendelési számok rekordot döntöttek többek között a latin-amerikai, délkelet-ázsiai és az európai piacokon, ahol a vásárlók 65%-a döntött a Galaxy Z Flip5 mellett. Magyarországon is nőtt a Z Flip5 és Fold5 eladásainak száma az előző generációhoz képest.

A Roadster magazinról

A Roadster negyedévente megjelenő prémium lifestyle bookazine, mely 220 oldalon meséli el a leginspirálóbb történeteket és ülteti asztalhoz a legizgalmasabb hazai és nemzetközi egyéniségeket. Legyen az utazás, divat, gasztronómia, művészet, autók vagy dizájn, a Roadster minden magazinjával a szélesvásznú életet ünnepli.

A Samsung Electronicsról

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

A Roadster magazin elérhető a kiemelt Inmedio/Relay újságosoknál, országszerte a Bortársaság üzleteiben, a Libri hálózatában, valamint a Roadster saját csatornáját, a https://roadster.hu/elofizetes oldalon.

A cikk létrejöttét támogatta a Samsung Magyarország.


Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Lehet, hogy a mesterséges intelligencia épp az összeomlás szélén táncol
Úgy még a Skynetből sem lesz semmi, ha az egész modell még a világhódítás előtt összeomlik.
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.