Most akkor tényleg verekedni fog Musk és Zuckerberg, vagy nem?

2023 / 06 / 28 / Bodnár Barna
Most akkor tényleg verekedni fog Musk és Zuckerberg, vagy nem?
Viccnek indult a két techmogul közötti fizikai összecsapás ötlete, azonban úgy tűnik, mindketten komolyan gondolják a meccs lehetőségét, sőt, a napokban még a UFC-vezér Dana White is sejtelmesen utalt arra, hogy sor kerülhet a Musk és Zuckerberg közötti harcra.

A legújabb fejleményt a Zuckerberg versus Musk harc kapcsán Lex Fridman, amerikai podcast házigazda (és nem mellesleg feketeöves brazil jiu-jitsu (bjj) mester) napokban közzétett videója jelentette, amiben az látható, ahogy Fridman Zuckerberg-gel edz, illetve fogásokat gyakorol, vagyis bjj-s szakszóval élve „gurul”. Fridman azt mondta, alig várja, hogy edzhessen régi barátjával, Elon Muskkal és Mark Zuckerberggel, akik „nyilvánosan elfogadták” a kettejük közötti meccs kihívását. A harcművész hozzátette azt is, izgatottan várja, hogy a két cégvezér elinduljon a harcművészek útján, mert ezáltal még jobb vezetőkké, és emberekké válhatnak.

Mindeközben a világ egyik legnagyobb harcművészeti szervezete, a UFC elnöke, Dana White is közzétett egy videót, amiben egy „Zuckerberg vs. Musk” feliratú pólót visel. A ruhadarab ujján a White által vezetett szervezet logója is szerepel, ezzel azt sugallva, hogy az összecsapás a UFC keretein belül történhet meg. Ez azért is lenne megdöbbentő, mert a szervezet mérkőzéseit MMA szabályrendszerben vívják, ami nem csak a különféle fojtásokat és feszítéseket engedi meg a harcosok számára, de a fejre mért teljes erejű könyökütéseket és térdrúgásokat is.

A videó tanúsága szerint Zuckerberg láthatóan tényleg elkezdte a meccsre való felkészülést, vagy legalábbis az edzést, Musk azonban a múlt héten azt nyilatkozta, ő még nem.

A SpaceX alapítója szombaton a Twitteren azt írta, hogy a közte és Mark Zuckerberg közötti meccs „valóban megtörténhet”,

de azt is hozzátette, hogy még nem kezdett el edzeni, viszont ha ez a mérkőzés létrejön, akkor mindenképpen fog. Egészen friss fejlemény az ügyben, hogy azóta viszont Musk is elkezdte a felkészülést, legalábbis Lex Fridman újabb bejegyzése erre enged következtetni. A harcművész azt írta, "lenyűgözte" őt Musk ereje és ügyessége, amikor tegnap rögtönzött edzést tartott a milliárdosnak. Hozzátette azt is, nagyon inspiráló számára látni, hogy Zuckerberg és Musk harcművészetekkel foglalkozik, de sokkal többet tudnak a világért tenni, ha csupán edzenek, és nem harcolnak egymás ellen. Ennek ellenére Musk sejtelmesen azt mondta Fridmannek az ügy kimenetelével kapcsolatban, hogy "annak a legnagyobb valószínűsége, ami a legszórakoztatóbb".

A SpaceX vezérigazgatójának édesanyja, Maye Musk azonban nem támogatja a mérközés ötletét, és azt írta, megkönnyebbült, hogy "a harcot most törölték", pontosabban ő maga mondta le a meccset, bár erről a Musk és Zuckerberg még nem tud.

Zuckerberg Fridman podcastjában azt mondta, hogy mivel ő nem egy nehézsúlyú fickó, a hátulról történő fojtásokat részesíti előnyben, amelyeket „humánusabbnak” tart, mint a különböző ízületekre gyakorolt fogásokat, vagy fájdalmas feszítéseket. Ami a két cégvezér közötti különbségeket illeti, Musk 187 centis magasságával és körülbelül 85 kilogrammos súlyával több súlycsoporttal Zuckerberg felett van, aki 171 centiméter és a becslések szerint kevesebb, mint 70 kilogramm. Igaz, a küzdősportokban a megfelelő technikai képzettség, illetve állóképesség jellemzően többet nyom a latban, mint a testméret.

Azt mindenesetre egyelőre nehéz megítélni, hogy mennyi realitása van a két milliárdos közötti fizikai összecsapásnak, ha azonban valóban megtörténik, egészen biztos, hogy a világ egyik legnézettebb eseménye lesz.

(Borítókép: Lex Fridman)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.