Mostantól a parkolás és a tömegközlekedési jegy is fizethető a Google Maps-ben

2021 / 02 / 23 / Perei Dóra
Mostantól a parkolás és a tömegközlekedési jegy is fizethető a Google Maps-ben
Egyetlen alkalmazásba tömörítve igyekszik az utcai parkolással és a tömegközlekedési díjfizetési tranzakciókat egyszerűsíteni a Google: egyes régiókban ezek a tranzakciók már közvetlenül a Google Maps felületén is lebonyolíthatók.

A Google eddig sem panaszkodhatott változatosságát illetően, most pedig tovább bővíti repertoárját a Google Maps-en belül. A keresőóriás ezúttal egyszerre kedvez az autóval, illetve tömegközlekedéssel utazó felhasználóknak, és bizonyos régiókban új funkcióval egészíti ki a portfóliót: ez a parkolási díj- és viteldíj fizetési lehetőség, melyet a Google Pay fizetési szolgáltatáson keresztül bonyolít a vállalat. A Google közleményében hangsúlyozza, hogy a fejlesztések mozgatórugója a pandémia volt, hiszen az alkalmazáson keresztüli tranzakciókkal a sofőröknek nem kell többé megérinteniük sem a parkolóórát, sem a tömegközlekedési jegyeket és bérleteket értékesítő automatákat. A másik lényeges, felhasználóbarát szempont, hogy az utazás megtervezéséhez és gyakorlatilag minden ahhoz kapcsolódó tevékenység mostantól egyetlen applikáción elérhető.

A parkolási díj fizetésének folyamatát a Google közvetlenül a térképes navigációba integrálja, ami annyit tesz, hogy a célállomás elérésekor az app automatikusan felajánlja a fizetési lehetőséget - a fizetés a parkolóóra (zóna) számának és a parkolási idő előzetes megadása után indítható, később pedig, a megadott időtartam a parkolás során növelhető. A parkolási díjfizetési funkció egyelőre csak az Egyesült Államok mintegy négyszáz városában elérhető, és csak Android platformon, a Google az iOS eszközök támogatását későbbi időpontra ígéri. A tömegközlekedési díjfizetési megoldás hasonlóan működik,

csak ez esetben a tömegközlekedési navigáció lehetőséget kell elindítania a felhasználónak.

A rendszer ezt követően megváltja az érintett vonalszakaszokra a jegyeket, a fizetés pedig a Google Pay szolgáltatásba integrált bankkártyával bonyolítható le. A The Verge információi szerint a térképalkalmazáson keresztüli viteldíjfizetési lehetőségre a Google globálisan nyolcvan közlekedési társasággal szerződött le, a funkció egyelőre csak androidos készülékeken lesz elérhető a következő hetekben.

További cikkek a témában:

Milyen lenne az élet Google nélkül? Nem tudjuk! Milyen esélyei vannak egy telefonnak 2020-ban, amin nincs se Google Play, se Gmail, se Google Maps? Adtunk neki egy esélyt, hogy kiderítsük.

A Google Térkép új funkciója biztonságosabbá teszi a gyalogos közlekedést Az alkalmazás androidos mobilapplikációjában hamarosan megjelenik egy plusz kiegészítés, ami jelzi az utcák kivilágítását. Vagyis ezentúl remélhetőleg nem kell sötét sikátorokban bolyonganunk.

Részletesebbé, színesebbé válik a Google Térkép, új városképek is jönnek 15 évvel ezelőtti indulása óta a Google Maps többször is újradefiniálta, hogy mit értünk ma a térkép szó alatt, miközben erőteljes navigációs eszközből robusztus menedzsment eszközzé vált. Most hatalmas frissítés érkezik, mely után többek között az akadálymentesség is kereshető paraméterré válik. Igaz, a Rakétán már bemutattunk erre egy nagyszerű magyar fejlesztést is.

(Fotó: Unsplash/Henry_Perks, Neow)


Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
Szinte profi dizájnernek érezhetjük magunkat a Microsoft legújabb AI-eszközével
A Microsoft a napokban mindenki számára elérhetővé tette a Designer nevű szolgáltatást, ami az OpenAI képgenerátorának képességeit kihasználva tervez meg nekünk szinte bármit üdvözlőlaptól az emojikig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.